НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 5 неща, които привличат само неприятности и нещастие. Не ги споделяйте с...

5 неща, които привличат само неприятности и нещастие. Не ги споделяйте с никого, ако искате да живеете в просперитет

Неприятности и нещастие

Мислите ли, че е добре да разказвате на всички за живота си? Или по-добре да си мълчите? От една страна, хората не харесват особено затворените и сдържани хора. Така че не винаги ще можете да се справите с кратки отговори като „Да“ или „Не“.

От друга страна, прекалената честност може да предизвика негативни ефекти. Въпреки че всеки човек има свои собствени идеи за “табу” теми, все още има някои универсални концепции. Те са проверени във времето и чрез мъдростта на много поколения.

Така че ще споделя пет неща, за които определено не трябва да говорите дори с хората, с които сте близки:

  1. Подробности за здравето

Това е лична информация. Можете да говорите само с вашия лекар – той е единственият човек, който трябва да знае всички тънкости и нюанси.

Проблемът не е само в това, че като споделите подробности за медицинската си диагноза, ще получите непоискан съвет. Повечето от тях са взети от съмнителни телевизионни предавания. И в най-добрия случай те са безполезни, а в най-лошия – дори вредни.

Здравето е свързано с тялото на човека. Най-интимният аспект. Обсъждането на такива подробности ви оставя напълно беззащитни. Така че всеки, който иска да ви нарани, ще удари тази уязвима точка. Или може да ви завиждат, че сте добре.

И така, на въпроси като “Как се чувстваш?” трябва да отговорите: “Всичко е наред, благодаря.” Този отговор е неутрален и не задължава да продължим дискусията.

  1. Големи покупки

Разбира се, ако сте купили апартамент или скъпа кола, рано или късно те ще разберат за това. Но не е нужно да говорите за това, докато всички договори не са готови, документите са подписани, сделката е нотариално заверена и е наистина сигурна и окончателна.

По-специално, не се препоръчва да казвате на непознати за вашите планове за покупка. Можете да ги обсъдите със специалисти. Например на брокери на недвижими имоти, ако ползвате услугите им за покупка на имот.

Защо не говорим? Защото ще привлечете завист върху себе си. Хората така или иначе ще завиждат. Но ще бъде по-лесно да отхвърлите тази негативна енергия след успешното приключване на сделката.

Но ако кажете преди, тогава рискът “окото” на завистлив човек да развали всичко е доста голям.

  1. Точният размер на доходите

Не говорете за това нито положително, нито отрицателно. Не се хвалете с голяма заплата. Не се оплаквайте от ниска заплата.

Финансовото състояние на човек е толкова тайно, колкото и здравето му. Можете да говорите само с доверени специалисти като консултанти.

Така се предпазвате от завистници или хора с лоши намерения. Ако доходите са ниски, вие се предпазвате от онези, които твърдят, че ви „симпатизират“, а всъщност се хранят с негативната енергия на другите.

  1. Мечти

Най-скритото трябва да е това, за което човек мечтае. Вероятно не си струва да продължавате твърде дълго, за да обяснявате защо не трябва да говорите твърде много за мечтите си.

Още като дете запомних това правило: „Не говори за горещото си желание, иначе няма да се сбъдне“.

И това е така.

  1. Психологически проблеми

Всъщност тази категория е част от “здраве”. Можете да говорите само със специалист – психотерапевт. Не е нужно да се оплаквате пред другите за трудно детство или периодични панически атаки.

В най-добрия случай ще ви сметнат за хленчещ или „странен“, а в най-лошия ще кажат, че имате психични проблеми.

Всяка от тези теми е доста деликатна. Затова е добре предварително да подготвите няколко отговора, с които да „отхвърлите“ някого, ако реши да наруши личните граници.

Нещо като: „ Всичко е наред, благодаря за вниманието “. И не продължавай разговора.

Ако спазвате тези правила, ще избегнете неприятности и нещастие в живота.

За още рецепти, съвети, истории, любопитни новини, тестове и хороскопи, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!