НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Сложете препарат за съдове върху тоалетната четка: Това е любимият трик на...

Сложете препарат за съдове върху тоалетната четка: Това е любимият трик на опитните домакини

неприятни миризми в банята

Сложете препарат за съдове върху тоалетната четка: Това е любимият трик на опитните домакини

В банята има постоянно движение напред-назад: това е може би най-използваната стая в къщата. Нищо чудно, че се замърсява бързо и винаги има неприятни миризми в банята. Обратната страна на историята е, че почти никога не успявате да се отървете от тези неприятни миризми, дори ако полагате усилия да го почиствате редовно и дори да го проветрявате постоянно. Сред тези няколко съвета неизбежно ще намерите най-доброто решение да се отървете от тези проклети миризми!

Едно е сигурно: нито един от тези трикове няма да ви спести неприятното почистване на банята и тоалетната. Както знаете, тази домакинска работа е неизбежна. Дори би било идеално да се грижите за тази стая ежедневно и да я почиствате старателно веднъж или два пъти седмично. Въпреки това, тези агенти са много ефективни при прогонването на лошите миризми и по никакъв начин не отстъпват на химикалите, с които сте свикнали. С тази разлика, че повечето от тези съставки са натурални, екологични и икономични!

Баня: ключът винаги да ухае добре

Преди да опишете различните опции, които са налични, за да поддържате банята си миришеща страхотно, важно е да вземете предвид редица аспекти.

Най-важното е редовно и правилно да проветрявате помещението, било чрез отваряне на прозореца, ако имате такъв, или чрез абсорбатор. Без значение колко аромати се прилагат, без подходяща вентилация, резултатът никога няма да бъде оптимален. С други думи, ароматите се комбинират само с лошите миризми, които вече са там. Така че това е порочен кръг, който трябва да избягваме, доколкото е възможно.

Тоалетна хартия, напоена с етерични масла

За този първи съвет ви предлагаме една много проста идея, която може да се окаже много обещаваща. Просто капнете няколко капки етерично масло в тоалетната хартия. Изберете плодови вкусове като лимон или портокал или дори комбинация от двете. Това ще парфюмира вашата баня с деликатен цитрусов аромат. Повтаряйте процеса редовно, за да скриете лошите миризми и да поддържате стаята хладна.

Домашен освежител за въздух

Разбира се, можете и сами да си приготвите домашен освежител за въздух с избрани съставки, за да се отървете от досадните миризми, идващи от тоалетната.

Вземете бутилка със спрей от 0,5 л. Смесете заедно 1 чаена лъжичка препарат за съдове, 1 чаена лъжичка етилов алкохол, 10 капки етерично масло от бор, 5 капки етерично масло от мента и дестилирана вода. Изсипете сместа в бутилката, разклатете добре и напръскайте тоалетната си чиния 4 или 5 пъти. Бързо ще откриете, че силните миризми са напълно изчезнали.

Ароматизирана тоалетна четка

Умен съвет: Изсипете малко ароматизиран препарат за съдове в тоалетната четка. Оставете аромата да попие и почистете купата с четката. Същият принцип, бързо ще откриете, че свежестта е налице!

Помиришете кофата за боклук

Разбира се, че е необходимо всеки ден да изпразвате кофата за боклук в банята. В противен случай тя бързо се напълва до горе с различни видове мръсотия: нищо чудно, че миризмите остават в стаята. След като бъде изпразнен и почистен добре, сега би било добре да го парфюмирате: за да направите това, смесете 2 чаши сода за хляб, 6 до 8 супени лъжици вода и толкова етерични масла, колкото желаете. Изсипете ги във формата на силиконови кубчета лед и ги оставете да изсъхнат за 24 часа. Използването на сода за хляб не е без значение: този мощен почистващ препарат има отлични дезинфекциращи и дезодориращи свойства. В комбинация с останалите съставки ефективно и бързо премахва всички лоши миризми.

Декоративен освежител за въздух

Ето още една алтернатива, която можете да опитате: вземете малка празна ваза, поръсете я с доза дезодорантни перли и поставете изкуствено цвете отгоре. Това придава на стаята приятна декоративна нотка и придава специален аромат на цялата област. Отново, не забравяйте да поглеждате от време на време, за да видите дали парфюмът е все още жив.

Ароматизирайте банята със сода за хляб

Както бе споменато по-горе, содата за хляб е идеален съюзник за дезодориране на различните части на къщата. Можете да създадете свой собствен домашен парфюм с този много универсален бял прах. Ето как: Вземете малка чаша, поръсете със сода за хляб и добавете няколко капки етерично масло (цитрусово, лавандулово или ванилово). Поставете този буркан на стратегическо място в банята: страхотен аромат ще избяга, за да парфюмира цялата стая. Не забравяйте редовно да сменяте сместа, за да освежите зоната.

Изсипете бял оцет в резервоара за промиване на тоалетната

Подобно на содата за хляб, белият оцет е много популярен натурален продукт в дома. Този почистващ майстор има невероятни предимства за премахване на петна, дезинфекция и дезодориране. Особено полезно е за почистване и дезинфекция на вашите тоалетни. Как да го използвате: Изпразнете резервоара и затворете крана за вода. Вземете спрей бутилка и изсипете половината бутилка бял оцет в нея. След това напръскайте разтвора по стените на резервоара и в купата. Оставете да действа поне два часа. Накрая използвайте четка, за да изтъркате резервоара, за да премахнете всякакви остатъци. Отворете отново крана, за да пуснете водата в тоалетната. Всичко е перфектно дезодорирано и освежено!

Ароматизирани кърпи

Знаете ли, че кърпите също могат да причинят неприятни миризми в банята? Особено ако не ги перете редовно. Сега е време да го направите: използвайте бял оцет и сода за хляб, за да изперете кърпите си в пералнята. Убийте два заека с един изстрел и ще парфюмирате спалното бельо, но също и дезодорирайте устройството си!

Току-що ви дадохме няколко интересни съвета как да дезодорирате и парфюмирате банята си, но списъкът може да продължи. Можете също така да получите приятни аромати от наличието на ароматизирани сапуни, опияняващи ароматни свещи и други подобни артикули от естествен произход.

За още съвети, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!