НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Натрийте лимон върху плота на стъклокерамичните котлони и само гледайте какво се...

Натрийте лимон върху плота на стъклокерамичните котлони и само гледайте какво се случва! Супер трик от опитна домакиня!

Мазни петна по котлона се премахват с лимон и сода за хляб

Омръзна ли ви да гледате тези мазни петна по котлона? И ако сте прибягвали до купени от магазина ексфолианти, не само харчите парите си, но и увеличавате химическия отпечатък в дома си. Така че, нека проучим един екологичен, икономичен и ефективен начин за възстановяване на блясъка на вашия стъклен котлон само с лимон и малко сода за хляб.

Защо да използваме лимон и сода за хляб?

Естествени съставки: Както лимонът, така и содата за хляб са основни продукти в кухнята, което ги прави лесно достъпни. Освен това те не съдържат химикали, което гарантира нетоксично почистване.

Ефективно почистване: Киселинната природа на лимона, комбинирана с абразивните свойства на содата за хляб, създава мощна почистваща смес, която се справя дори с най-упоритите петна от плота.

Стъпки за почистване на котлона:

Нарежете пресен лимон наполовина. Потопете го в чиния със сода за хляб. Можете също така да поръсите сода за хляб директно върху котлона и след това да използвате половината лимон, за да изтъркате.

Мазни петна по котлона се премахват с лимон и сода за хляб

Изстискайте леко лимона, докато търкате, като се уверите, че сокът се смесва със содата за хляб на повърхността. Това ще създаде газирана реакция, усилваща почистващата сила.

Внимавайте за всякакви семена, които могат да паднат. Те потенциално биха могли да надраскат стъкления ви котлон. Ако забележите такива, незабавно ги отстранете.

Мазни петна по котлона се премахват с лимон и сода за хляб

След като изтъркате старателно целия плот, оставете сместа да престои около 15 минути. Това „време на престой“ ще помогне за разграждането на упоритите петна.

След като сте готови, вземете микрофибърна кърпа и избършете остатъците. Въздържайте се от използването на хартиени кърпи или салфетки. Те съдържат дървесни влакна, които могат да въведат микро-драскотини върху вашата стъклена повърхност.

Професионален съвет: Винаги използвайте кърпа от микрофибър, когато почиствате деликатни повърхности като стъкло. Неговата мека текстура осигурява покритие без ивици и драскотини.

И така, ето го. Лесен, ефективен и естествен начин да не виждате мазни петна по котлона и да запазите стъкления си котлон чист.

За още съвети, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!