НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ето защо никога не трябва да оставяте зарядното си включено. Човекът почти...

Ето защо никога не трябва да оставяте зарядното си включено. Човекът почти загуби къщата си

зарядното устройство

В апартамента на обикновен човек има много неща. Но малко от нас осъзнават, че някои от тях могат да се превърнат в смъртоносна заплаха за своите собственици, ако се използват неправилно. Много често това са напълно незабележими неща, на които дори не се обръща внимание при изпълнение на ежедневните задължения.

Например, кой от вас вади зарядното от контакта след зареждане на телефона?

Обикновено вземаме телефона и зарядното мълчаливо чака следващото зареждане, все още включено в контакта. Това не води до по-високи разходи, защото консумира наистина минимално количество енергия. Навикът да оставяме зарядното устройство включено в електрическата мрежа обаче носи други, по-сериозни рискове.

Мъж загуби оригиналното зарядно устройство на телефона си и реши да купи по-евтино за замяна. След като зареди телефона, той направи както обикновено и остави зарядното в контакта. След това излязъл от къщата за няколко часа, а когато се върнал останал много изненадан.

Върхът на зарядното устройство се запалило и просто се разтопило на пода. Доста лесно е да си представим какво би се случило, ако зарядното устройство влезе в контакт с някакъв запалим материал при този инцидент. Човекът е имал голям късмет в случая.

Ситуация като описаната по-горе е сравнително рядка, но си струва да сте в безопасност, отколкото да съжалявате, че къщата или апартаментът ви е изгорял.