НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Животът на всеки се развива в седемгодишни цикли. Всеки един от тях...

Животът на всеки се развива в седемгодишни цикли. Всеки един от тях завършва с конкретна криза

Всички цикли на живота, през които преминаваме

Човешкият живот е цикличен и е свързан с числото седем. Всеки седемгодишен цикъл завършва с конкретна криза. Вижте кои са всички цикли на живота.

От 0 до 7 години

Силна връзка с мама. Човек придобива хоризонтално знание за света. Той създава чувства. Първото нещо, което възприема, е миризмата на майка му, майчиното мляко, гласа на майката, нейната топлина и целувки. Периодът обикновено завършва с “излюпването” на индивида от защитната зона на майчината любов и откриването на повече или по-малко студения останал свят.

От 7 до 14 години

Силна връзка с бащата. Човек опознава света вертикално. Създаване на личност. Бащата става нов и ексклузивен партньор, съюзник в откриването на света извън семейството. Бащата разширява защитния кръг на семейството. Бащата става отправна точка. Майката е обичана, бащата трябва да бъде обожаван.

От 14 до 21 юли

Бунт срещу обществото. Познание за материята. Създаване на интелигентност. Това е юношеска криза. Има желание да се промени света, като същевременно се разрушават съществуващите структури. Младежите атакуват семейния кръг и обществото като цяло. Член-тийнейджър е вечно “бунтовник” и подкрепя всичко, което пречи на другите, напр. – силна музика, романтични връзки, желание за независимост, бягство, съюз с маргинализирани младежки групи, анархистични ценности, системно отричане на стари ценности. Периодът завършва с напускане на семейния кръг.

От 21 до 28 години

Влизане в компанията. След бунта идва стабилизация. След като не успеят да унищожат света, те се интегрират в него и първоначално искат да бъдат по-добри от предишното поколение. Те искат да намерят по-интересна работа от родителите си. По-добро място за живеене от родителите. Те се опитват да създадат по-щастлива двойка от родителите. Търсят партньор за създаване на семейно гнездо. Те искат да създадат собствен семеен кръг. Периодът обикновено завършва с брак.

От този момент човекът изпълни мисията си и завърши първия защитен кръг.

Краят на първия квадрат 4 × 7 години.

След първия квадрат, който кулминира в създаването на собствен защитен кръг, човек навлиза във втора серия от седем години.

28-35 години

Създаване на семейно гнездо. След брака се появяват апартаменти, коли, деца. Ценностите се събират в семейния кръг. Ако обаче първите четири цикъла не са завършили успешно, огънят няма да гори – той ще изгасне. Ако връзката на дъщерята с майка й не е била добра, няма да е добра и със свекърва й. Ако отношенията с бащата не са били идеални, рано или късно това ще започне да се намесва в живота на младата двойка. Ако няма бунт срещу обществото, има голям риск от конфликт на работното място. 35 години е възрастта, на която често узрява неоснователният семеен кръг. След това има развод, уволнение, депресия, психосоматични заболявания. Такъв човек е първият в списъка за уволнение или сбогуване.

35-42 години

Всичко започва от нулата. След кризата реконструираме втория кръг, човек вече е обогатен от предишен опит и грешки. Препоръчително е да преразгледате отношението си към майката, семейството, бащата, зрелостта. Това е време, когато разведените мъже и жени си търсят любовници. Те се опитват да възприемат какво очакват не от брака, а от противоположния пол.

Трябва да се преоценят и отношенията с обществото. Човек на тази възраст не избира работа от гледна точка на нейната сигурност, а според това колко му е интересна или според свободното време, което предлага. След разпадането на първия семеен кръг човек винаги иска да създаде втори възможно най-бързо. Нов брак, нова работа, нова връзка. Ако елиминирането на паразитните елементи е било успешно, човек трябва да може да възстанови не подобен, а дори подобрен семеен кръг. Ако не се е поучил от предишните си грешки, ще преживее същото поражение. Това се нарича „бягане в кръг“. От този момент нататък всички цикли на живота ще повтарят едни и същи грешки.

42-49 години

Получаване на компания. Веднага щом се възстанови вторият подобрен семеен кръг, човек може да познае пълнотата на живота в брака, семейството, работата, личностното развитие. Тази победа води до два нови типа поведение.

Ако признаците на материално благополучие са важни за човек: повече пари, повече комфорт, повече деца, повече любовници, повече власт, той непрекъснато разширява и обогатява своя нов подобрен кръг.

Ако човек реши да завоюва нови територии, особено духовни, започва истинското създаване на неговата личност. По всичко личи, че този период трябва да завърши с криза на самочувствието и екзистенциален въпрос. Защо съм тук, защо живея, какво трябва да направя, за да има животът ми по-дълбок смисъл от простото материално богатство?

49-56 години

Духовна революция. Ако човек е успял да установи или пресъздаде своя кръг и да реализира своето семейство и работа, той естествено изпитва желание да намери мъдрост. От този момент започва последното приключение, духовната революция.

Търсенето на духовност, ако се води честно, без да се спъва в групова дейност или да се подхлъзва към предубедени идеи, ще бъде успешно. В противен случай това ще отнеме остатъка от живота ви.

Край на втория квадрат от 4×7 години.

По-нататъшното развитие продължава спираловидно. На всеки седем години човек предизвиква революция и отново преминава през едни и същи въпроси: отношения с майка си и баща си, отношение към бунта срещу обществото и семейството.

Някои хора понякога умишлено се провалят в семейните отношения или на работа и са принудени да започнат всички цикли на живота отново. Затова те се опитват да избегнат или отложат момента, когато трябва да преминат в духовната фаза, защото се страхуват да се изправят пред себе си.

За още любопитни новини, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!