НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Колко трябва да ходите всеки ден, за да отслабнете?

Колко трябва да ходите всеки ден, за да отслабнете?

Ежедневни разходки за по-бързо отслабване

Много от нас спортуват, ходят на фитнес, спазват диета. Редица изследвания обаче доказват, че дългите ежедневни разходки са не по-малко ефективни в борбата с излишните килограми.

Ето какви правила трябва да се спазват, за да може разходката да замени целия комплекс от упражнения. Изминатото разстояние, вашата скорост и вашето тегло са основните фактори, които влияят върху количеството изгорени калории по време на разходка.

За да постигнете добри резултати, трябва да се придържате към плана и да използвате крачкомер. Носете го винаги със себе си. Така ще можете да изчислите общия брой стъпки, които правите през деня. Ако ходите на дълги разстояния всеки ден, без да отслабвате, крачкомерът ще ви помогне да изчислите колко стъпки трябва да направите, за да започнете да отслабвате.

Тези приблизителни изчисления могат да ви помогнат да направите персонален план за натоварване (имайте предвид, че много зависи от характеристиките на всеки отделен организъм, начина на живот, диетата, здравословното състояние):

100 ккал = 2000 крачки = 1,6 км

1 кг = 140 000 крака = 7 000 ккал = 112 км

Трябва да се има предвид, че дължината на крачката на едно и също лице е различна и варира от 40 до 100 см. За да разберете дължината на крачката си, можете да маркирате разстояние от 10-20 метра и да вървите по него с обикновена, средна скорост, като броите крачките. След това разделете изминатото разстояние в сантиметри (1000 или 2000) на броя на направените крачки.

Правете 70 крачки/мин.

При здрави хора тази скорост практически няма ефект. Препоръчва се на болни, възстановяващи се от инфаркт на миокарда или страдащи от тежка ангина пекторис.

71-90 крачки/мин., 3-4 км/ч

Препоръчва се за хора със сърдечно-съдови заболявания.

91-110 крачки/мин., 4-5 км/ч

Този вид ходене е значително натоварване на тялото и е подходящо за всички здрави хора.

111-130 крачки/мин.

Отлична тренировка за тялото, но дори здрави хора трудно могат да поддържат тази скорост за дълго време.

Започнете с леко натоварване, като постепенно преминете към по-продължително и бързо ходене. В началото натоварването трябва да се увеличава според продължителността на ходенето и едва по-късно с увеличаване на скоростта. Натоварването трябва да съответства на вашето здравословно състояние.

Трябва да се разхождате редовно. Една тренировка седмично няма да ви даде положителен резултат. Ако нямате възможност да ходите всеки ден, то поне 2-3 пъти седмично. Можете да ходите по всяко време на деня, но само след 1-1,5 часа след хранене.

Важно е да запомните, че когато правите ежедневни разходки, бавното ходене на къси разстояния не дава добри резултати, а твърде дългото и бързо, за неподготвен човек, може да причини щети.

За още любопитни новини, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!