НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 4 от най-силните молитви, които се състоят само от 2 думи. Опитайте...

4 от най-силните молитви, които се състоят само от 2 думи. Опитайте в трудна ситуация!

Кратки молитви: не по-малко мощни от дългите текстове

Когато нямате време да прочетете дълъг текст на молитва или сте в трудна ситуация, когато не можете да контролирате емоциите си и не можете да се съсредоточите върху обръщането към Бога със сложен текст, много кратките молитви ще ви помогнат. Такива кратки молитви са не по-малко мощни от дългите текстове.

Препоръчително е да повторите такава молитва няколко пъти, за да създадете връзка с Бог и да можете да се потопите в Него.

В тази кратка молба, състояща се само от две думи, вие изразявате своята воля и молите Бог за неговата подкрепа. Вижте кои кратки молитви се обсъждат и кога да ги прочетете.

Благослови ме, Господи!

Рецитирайте винаги, когато имате нужда от Божията благословия. Например, когато излизате от вкъщи или отивате на интервю. Също и в момента на започване на нов бизнес и създаване на семейство. Тези две думи, отправени към Господа, ще направят чудо и ще ви донесат добро.

Господи, смили се над мен!

Това е много мощна молитва, която ще помогне на вярващия в труден момент и в опасна ситуация. Тя е насочена към помощ на душата.

Трябва да прочетете молитвата с цялото си сърце. Можете да се молите за помощ за себе си или за другите. Например за болен роднина или човек в беда. Текстът се повтаря 3, 12, 40 или 100 пъти. Защо толкова пъти? Всичко е просто: да навлезете по-дълбоко в молитвата.

Слава на Господа!

Казва се, че този текст изразява благодарност и прославя Господ. Казва се всеки път, когато получат “дар” от Бога. Например, когато помага за излекуване на болест или за добра разходка. По-добре е да го рецитирате редовно вечер. Бог винаги е с нас и ни помага. Има за какво да Му благодарим и хвалим.

Помогни ми, Господи!

Друга много кратка молитва, когато имате нужда от Господната помощ и подкрепа. Например, можете да го прочетете, когато нещо не ви се получава и изпадате в отчаяние, или не виждате изход от ситуацията.

За още съвети, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!