НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Трикът със сода за хляб върху дафиново листо: древната техника на бабите,...

Трикът със сода за хляб върху дафиново листо: древната техника на бабите, която не заслужаваше да бъде забравена

Дафинов лист и сода за хляб, помагат в почистването на дома

В днешния свят, където все повече и повече хора се опитват да възприемат устойчив начин на живот, свободен от вредни химикали, естествените и прости съставки като дафинов лист и сода бикарбонат набират популярност.

В действителност нищо не се измисля. Комбинацията от дафинов лист и сода за хляб е била оценена и използвана още от нашите баби, когато не е имало същото разнообразие от химически и промишлени продукти, които лесно могат да бъдат закупени от супермаркета.

В допълнение към ползите за здравето, тези два елемента могат да се използват по много изненадващи начини за почистване и грижа за дома. Нека да открием заедно някои от най-ефективните приложения на дафинов лист и сода за хляб, за да поддържате дома си чист и екологичен.

Естествен освежител за въздух

Комбинацията от дафинов лист и сода за хляб може да се използва за направата на естествен освежител за въздух. За да го направите, просто сложете няколко сушени дафинови листа и няколко супени лъжици сода за хляб в отворен съд. Този естествен освежител за въздух ще ви помогне да абсорбирате неприятните миризми и ще поддържате дома ви свеж.

Универсален почистващ препарат за повърхности

Фино смленият дафинов лист на прах, комбиниран със сода за хляб, може да направи мощен универсален почистващ препарат за почистване на домакински повърхности. Просто смесете равни количества дафинов лист и сода за хляб и добавете вода, за да създадете паста. Това естествено решение може да се използва за почистване на кухни, бани и други повърхности в дома.

Естествен обезмаслител

Мощната комбинация от дафинов лист и сода за хляб може да се използва за създаване на ефективен естествен обезмаслител. Смесете малко сода за хляб с дафинов лист и я използвайте за почистване на мазни тенджери, тигани и повърхности. Обезмаслителните свойства на дафиновите листа и абразивната сила на содата за хляб ще помогнат за премахване на упоритите замърсявания и мазнини.

Свежест за хладилник и шкафове

За да поддържате хладилника и шкафовете си свежи, можете да използвате дафинов лист и сода за хляб. Поставете няколко изсушени дафинови листа в памучни торбички или малки отворени контейнери и ги поставете във вашия хладилник или шкафове. Добавете и малко сода за хляб, за да подсилите дезодориращия ефект. Това ще помогне за абсорбиране на миризми и ще поддържа стаите да миришат приятно и свежо.

Пране на килими

Комбинацията от дафинов лист и сода за хляб може да се използва и за почистване на килими. Смесете равни количества от двете съставки и ги разпределете върху повърхността на килима. Оставете го да действа известно време и след това почистете праха с прахосмукачка. Това решение ще ви помогне да премахнете петна и миризми от вашите килими, оставяйки ги свежи и чисти.

Репелент против насекоми

Ако искате да държите насекомите далеч от дома си по естествен път, можете да използвате репелент, направен от дафинови листа и сода за хляб. Поставете няколко сухи дафинови листа на стратегически места в дома си и смесете малко сода за хляб с вода, за да създадете репелентна паста. Нанесете пастата по прозорците, вратите и други места, където могат да влязат буболечки.

Дафиновият лист и содата за хляб са две универсални и естествени съставки, които могат да се използват по много начини за почистване и грижа за дома. Тези екологични средства могат да ви помогнат да поддържате среда, която е чиста, свежа и свободна от вредни химикали.

Експериментирайте с тези естествени решения и разберете, как комбинация от дафинов лист и сода за хляб може да се превърне в ценен съюзник в грижата за вашия дом.

За още съвети, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!