НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Електротехник разкри трик: Направете това, когато пуснете бойлера и сметката за ток...

Електротехник разкри трик: Направете това, когато пуснете бойлера и сметката за ток ще бъде двойно по-ниска

Най-малко ток бойлерът харчи, ако направите този трик

Една от на пръв поглед неразрешимите мистерии е въпросът, кога бойлерът харчи най-малко ток – когато винаги е включен или когато се включва по нужда.

Интернет форуми, социални мрежи и дискусии на живо – под каквато и да е форма този въпрос е винаги актуален и никога не можем да стигнем до окончателен отговор.

Някой ще ви каже, че е много по-рационално да оставите бойлера включен цял ден и нощ, защото тогава не трябва да загрява цялата вода, а само да я поддържа, други застъпват теорията, че е най-добре да се включва, когато е необходимо. А ето какво казва майстор тази дилема.

Той смята, че не е по-добре за портфейла бойлерът да е включен постоянно. Разбира се, всичко зависи от броя на членовете на домакинството. Така, ако става въпрос за сам човек или семейна двойка, по-рационално е те да включват бойлера според нуждите. От друга страна, ако става въпрос за семейство с по-голям брой членове, по-добре е бойлерът да е постоянно включен за да харчи най-малко ток.

Предназначението на бойлера също играе голяма роля – ако бойлерът е предназначен само за душ, тогава е по-разумно да го включвате от време на време, но ако го ползвате и за кухнята, тогава е добре да не го изключвате.

Затова все още е по-икономично да го включите при нужда и разбира се, ако внимавате да спестите, ще гледате да го включите в по-евтината тарифа.

Що се отнася до удължаването на живота на бойлера, както обяснява този майстор, за него няма значение дали работи през цялото време или не, стига всички части да са изправни.

Номерът, който от друга страна наистина работи, е да нагласите термостата на 55-60 градуса. Нека най-високата стойност, която зададете, е евентуално 60. Под 55-то деление не се образува мащаб. От друга страна, ако термостатът е постоянно на 90, ще се образува много повече котлен камък, особено при тукашните условия, тъй като водата ни е твърда.

За още съвети, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!