НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Какво не трябва да правите с брачната халка, за да имате щастлив...

Какво не трябва да правите с брачната халка, за да имате щастлив брак?

Брачната халка е не само символ на брака, а и на любовта

Брачната халка е не само символ на брака, тя трябва да бъде символ на любов и доверие, вярност и защита, които любовта на вашия съпруг ви дава. Ето какво да правите и особено какво да НЕ правите с брачната си халка, след като я получите на сватбата.

Многобройни традиции и суеверия ви казват какво да правите с брачната халка, когато имате проблеми в брака си, но най-вече какво да не правите с това специално бижу, за да не привлечете лош късмет в семейството си.

Според традицията, след като брачната халка е осветена и поставена на пръста ви, никога не трябва да я сваляте. Има обаче ситуации, в които трябва да направите това, независимо дали пръстите са надебелели с годините, или сте се наранили, или брачната халка се е счупила.

В този случай, ако венчалната халка има нужда от ремонт или уголемяване, е добре да говорите отново със свещеник, за да ви благослови, след като я вземете от ремонта.

Какво НЕ трябва да правите с брачната халка – суеверия, които имат смисъл!

Има много неща, които не трябва да правите с брачната халка. Не трябва да го изпускате, не трябва да го изхвърляте, колкото и да сте ядосани и разочаровани, но преди всичко никога не трябва да го давате на някой друг, дори и за няколко минути.

Носи лош късмет и на вас, и на другия, ако брачният пръстен, който ви е даден, е даден на заем. Още по-малко, не е нужно да го давате на някой, който се хвали, че може да прави магии с брачната ви халка, за да подобри любовния ви живот.

Като всеки интимен и скъп предмет, сватбената халка е заредена с енергията на вашия дух и душа. Ако го дадете на някой друг, тази енергия се разсейва и се казва, че прекъсва тайната връзка между вас и половинката ви.

Внимавайте да не загубите брачната халка. Смята се, че загубата му предвещава развод или загуба на любов и нещастен брак. Затова е добре сватбената халка да бъде поръчана според размера на пръста ви, за да не се изплъзва никога от погледа ви.

Преди брака също не е добре да си купувате брачни халки. Имаше случаи, в които, дори и да нямаха стабилна връзка, младите жени купуваха брачни халки с надеждата да ускорят брака. Но народните поверия гласят, че не е добре сами да купувате брачната халка. Брачните халки е добре да избирате само заедно с бъдещия съпруг, за да има връзката ви щастлива съдба.

Как сватбената халка ви помага в трудни времена

Има поверие, че свещените брачни халки могат да помогнат при определени ритуали за запазване на любовта и здравето.

Ако мъжът ви е спрял да носи венчалката си халка, завържете двете брачни халки с копринен конец и ги потопете в купа с вода със свещен босилек. Ако водата е развълнувана, бракът ви ще има много проблеми, които трябва да понесете. Ако водата остане чиста, ще се помирите и ще останете заедно, каквито и пречки да срещнете.

Говори се също, че ако държите ръката си с брачната си халка и стрък босилек до болезнено място, като корема или слепоочията, и се молите, светите предмети имат силата да прогонят болката и да ви накарат да се почувствате по-добре.

За още любопитни новини, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!