НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Трикът с ориз и още 3 домашни метода да държите мравките далеч...

Трикът с ориз и още 3 домашни метода да държите мравките далеч от дома

Мравките, малки насекоми, известни с решимостта си да нахлуват в домашните пространства, могат да се превърнат в неудобство в дома ви. Въпреки че има много химикали за борба с този проблем, могат да се предприемат естествени и екологични подходи, за да ги предотвратите. Ще ви представим няколко метода, да се отървете от мравки в къщата.

Един от най-изненадващите и малко известни трикове е ” трикът с ориз “.

Трикът с ориз е домашно средство, което може да се окаже изненадващо ефективно при отблъскване на мравките. Теорията зад този метод се основава на способността на мравките да носят храна в гнездата си. За да приложите този трик, изпълнете следните прости стъпки:

Стратегическо разположение:

Поставете зърна неварен ориз на стратегически места в къщата си, където сте забелязали наличието на мравки. Тези места могат да включват первази на прозорци, кухненски плотове и други зони с висока активност на насекоми.

Изчакайте и наблюдавайте:

След като поставите ориза, наблюдавайте района внимателно за няколко дни. Скоро ще забележите мравки, които носят оризови зърна в гнездата си.

Ефект на вълни:

Постепенно мравките ще консумират оризовите зърна, които ще се разширят в стомасите им, след като влязат в контакт с вода. Това ще доведе до разширяване в мравките, което ще ги накара да не могат да се хранят повече. В крайна сметка този трик може да накара мравките да умрат без използването на вредни химикали.

Още 3 трика срещу мравки в къщата

В допълнение към трика с ориз има и други също толкова ефективни начини да държите мравките далеч от дома си:

Лавандула: Мравките мразят миризмата на лавандула. Можете да поставите пакетчета сушена лавандула или капки етерично масло от лавандула на критични места в дома си. Това не само ще ги държи далеч, но и ще накара дома ви да ухае приятно и свежо.

Бял оцет: Белият оцет е универсално естествено средство, който може да се използва и срещу мравки. Смесете една част бял оцет с една част вода в спрей бутилка и напръскайте разтвора там, където видите мравки. Киселата миризма ще ги отдалечи.

Боракс: Бораксът е естествен минерал, който може да бъде ефективен срещу мравки. Смесете го с равни части захар и поставете сместа на места, където има мравки. Захарта привлича мравките, докато бораксът ги убива.

В заключение, мравките могат да се превърнат в досаден битов проблем, но е възможно да се справите с тях с естествени и екологични методи.

Трикът с ориз , заедно с други средства като лавандула, бял оцет и боракс, предлага безопасен и ефективен начин да предпазите дома си от мравки. Експериментирайте с тези трикове и намерете правилната комбинация, която работи най-добре за вас, помагайки да запазите дома си свободен от тези досадни неканени гости.

За още съвети, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!