НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Правя все хубави подаръци на сина и внуците си, с повод и...

Правя все хубави подаръци на сина и внуците си, с повод и без повод, а снаха ми се отървава от всичко

Подарих на снаха ми мултикукър

На стари години, слава Богу, не живея бедно. Спестявания, пенсия и допълнителни доходи, пари от наема на втория ми апартамент ми позволяват да се чувствам доста спокойна в материално отношение.

Имаме едно дете в нашето семейство, син. Сега той сам е глава на семейството, той и снаха ми отглеждат две прекрасни деца. Синът ми е глава на семейството условно, в семейството им всичко се ръководи от снаха ми. Не се намесвам, ако синът смята, че матриархатът му подхожда повече, добре. Въпреки че в нашето семейство беше обратното. Покойният ми съпруг твърдо държеше юздите на семейството в ръцете си и нямах нищо против, той можеше по-добре да планира и предвиди всичко. На първо място съпругът ми винаги се грижеше за сина ми и мен, а след това мислеше за себе си.

Никога не съм била алчна, дори преди раждането на внучките си, често глезех младото семейство с подаръци. Не давах пари, но всичко, което беше необходимо в къщата, винаги съм им го предоставяла. Родиха се бебета и в допълнение към нещата за възрастни започнах да купувам много детски дрехи. Нямах представа, че много от моите подаръци са за препродажба и повечето от тях бяха продадени в сайтове на търг!

Разбрах това съвсем случайно. Подарих на снаха ми мултикукър за рождения й ден, разбира се, не от по-ниския ценови клас. Изминаха около два месеца от празнуването на годишнината на снахата. Почивах си у дома, когато една съседка се обади и ме помоли да ида до тях, казва, че спешно трябва да покаже нещо. Заинтригувана отидох до тях за да видя, какво толкова ще ми покаже. Съседката ме завлече в кухнята, където на масата имаше точно същия мултикукър като този, който подарих на снаха ми!

Отначало се зарадвах за моята приятелка, поздравих я за необходимата покупка, но след това тя ми показа гаранцията на мултикукъра с приложена поздравителна картичка. Това беше същият мултикукър, който подарих! Снахата дори не го беше отворила, преди да го пусне за продажба! Съседката видя че се разстроих, започна да ме успокоява, каза, че може би са имали затруднение с парите или нещо друго. Изпихме по чаша чай и се прибрах.

Мисълта, че снаха ми е продала подаръка ми не ме оставяше и реших да сърфирам в интернет. Намерих сайтове за продажби, модерните търсачки ви позволяват лесно да избирате продавачи и ахнах – снаха ми беше сред лидерите на няколко сайта! Историите за нейните продажби бяха съвестно запазени в сайтовете.

Казах си че всичко ще бъде наред, тя знае как да печели пари с интернет продажби и това е добре. Само където всичко, което беше обявено за продажба са неща, подарени от мен! Имаше за възрастни, за деца, и мъжки, и дамски, домакински уреди, с една дума – най-богат асортимент от стоки.

Бях в шок и още на следващия ден имах сериозен разговор със снаха ми. Първоначално тя се поколеба, след като научи за знанията ми, но след това премина в офанзива и заяви, че има право да се разпорежда с подаръците по свое усмотрение. Отчасти се съгласих с нея. Това, което й бях дала и не го хареса или не пасва – продай го. Но детските играчки, дрехите, обувките на сина ми, защото всичко това не беше предназначено за нея, а за моя син и внучки!

За съжаление синът ми не ме подкрепи, въпреки че не се обяви и в подкрепа на жена си, оставяйки двете да се оправяме. Не знам какво да правя сега. Със сигурност вече няма да получават нищо от мен, ще давам подаръци на внучките си според нуждите, без излишни подаръци, както досега. Може би с щедростта си съм провокирала търговския дух на снаха си?

За още истории, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!