НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Азиатската тайна за бързо съживяване на орхидея с млади корени и листа

Азиатската тайна за бързо съживяване на орхидея с млади корени и листа

Съживяване на орхидея с тази азиатска тайна

Има азиатска тайна за съживяване на орхидея, когато е суха или е на път да умре. За кратко време растението ще пусне корени и млади листа и ще стане буйно. Не само това, то също така ще роди много цветя и можете да украсите дома и екстериора си по най-добрия възможен начин. Ето каква е тази азиатска тайна!

Корените на орхидеята са сухи или изгнили

Основната причина, поради която корените на орхидеята могат да изсъхнат, е липсата на подхранване, но когато са загнили, причината със сигурност е неправилно поливане. Всъщност, ако орхидеите са прекалено влажни, корените не могат да изсъхнат, затова е необходимо да се вземат мерки.

Растението трябва да се провери и лошите корени да се премахнат чрез отрязване. Освен това трябва да го държите на сухо, но достатъчно влажно място, за да не изсъхне. Ако корените са загнили, гъбичните инфекции могат да атакуват растенията и да проникнат в тъканите през водата. Размножаването на гъбичките може да причини гниене на корените, точно поради стагнацията на водата.

Поради това орхидеите трябва да се дезинфекцират след отрязване на загнилите корени и да се третират, за да се възстанови тяхната сила и жизненост. Адекватното третиране може да излекува всички наранявания и да премахне паразитите и гъбичките, които са нападнали растението.

Чесън за орхидеи

Чесънът може да има невероятни ефекти върху орхидеите и да осигури техния буен растеж. Преди всичко, чесънът е способен да дезинфекцира растенията по-добре от всяка друга съставка. Както е известно, орхидеите могат да спрат да цъфтят, когато са нападнати от вредители и болести.

За да осигурите дълъг живот на орхидеите, трябва да ги храните с чесън, ориенталски лек, способен ефективно да се бори с паразитите. Ако се използва по правилния начин, орхидеята отново ще пусне млади цветове и листа и ще се развие пищно.

Чесънът е богат на витамини и има отлични свойства както за хората, така и за растенията. Приготвянето на разтвор от чесън по азиатския метод несъмнено е най-добрият избор за получаване на добре развити орхидеи, пълни с листа и с първи цветове, в рамките на няколко месеца .

Растенията трябва да се поливат с разтвор от чесън, но трябва да се провери дали почвата е суха. Ето как да поддържате растението едновременно сухо и влажно, за да имате листа и цветове за много кратко време!

Азиатска тайна за съживяване на орхидея

Съживяване на орхидея с тази азиатска тайна

Азиатската тайна за възстановяване на орхидеята, когато е почти суха и изсъхнала, е лесна за изпълнение, ето как:

Измийте старателно корените. Счукайте скилидка чесън. Сложете счукания чесън в съд и добавете половин литър вода, след това смесете и филтрирайте водата с цедка. Накрая потопете памучен тампон и дезинфекцирайте орхидеите

В този момент поставете орхидеята в чаша, напълнете я с получения разтвор и оставете да действа 20 минути. След изтичане на времето извадете орхидеята с корена от чашата и я поставете в друга да изсъхне.

Когато коренът изсъхне напълно, изрежете малка пластмасова бутилка и поставете капачката с главата надолу в бутилката, след което плъзнете корена вътре. Напълнете пластмасовата бутилка, докато се покрие дъното, като избягвате да докосвате корена на орхидеята. По този начин винаги ще се поддържа необходимата влажност, за да расте и да се развива здраво и да не загнива.

Съхранявайте бутилката с корена на хладно и сухо място и на всеки 2 дни поливайте с чесновия разтвор. След месец орхидеята ще развие здрави и силни корени. Поливайте растението често, за да го поддържате влажно и то ще расте бързо и ще развие млади, здрави листа.

За още съвети, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!