НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Любовта през интернет може да бъде истинска, но трябва да сме бдителни....

Любовта през интернет може да бъде истинска, но трябва да сме бдителни. Аз научих това по най-трудния начин!

Любовта през интернет може ли да бъде истинска

Никога не бях мислел, че ще се влюбя през интернет. Винаги съм считал, че любовта през интернет не е възможна, а истинските връзки се изграждат лице в лице, с допир, смях и споделени моменти. Но един ден, въпреки убежденията си, се оказах обвързан в една мрежа от обещания, лъжи и скрити чувства.

Срещнах Яна в социална мрежа. Не бях търсил любов или романс, а просто общество. Бях в брак от десет години и имах две прекрасни деца. Но някак всичко беше станало рутина и чувствах нужда от нови приключения.

Яна и аз започнахме да общуваме всеки ден. Тя беше забавна, умна и интересна. Наистина ми липсваше такъв тип взаимоотношения. Скоро чата ни стана ежедневен ритуал. Споделяхме всичко – от най-личните моменти до най-баналните ежедневни случки.

Съвсем естествено, чувствата ми към нея започнаха да се променят. Срещахме се на живо и чувствата бяха все по-силни. Осъзнах, че съм влюбен. Но проблемът беше, че имах семейство. Съпругата ми, Мария, заслужаваше повече от това. Но аз бях обвързан в тази нова история, която ме караше да се чувствам жив отново.

Една вечер, Мария намери съобщенията между мен и Яна. Истината излезе наяве. Не можех да я лъжа повече. Тя беше сърдита, разочарована и наранена. Децата бяха объркани и не разбираха какво се случва.

Опитах се да обясня на Мария, че Яна беше просто начин да избягам от реалността, че всъщност аз я обичах. Но тя не ми вярваше. Не можех да я обвинявам.

Семейството ми се разпадна. Разделихме се с Мария, а децата бяха разкъсани между двата ни дома. Всичко беше разрушено поради една виртуална връзка, която аз позволих да стане реалност.

Сега, когато гледам назад, разбирам колко голяма грешка бях допуснал. Не поради това, че се влюбих в Яна, а защото забравих ценностите на истинската любов и семейството. Обичах Мария, но позволих да бъда измамен от мигновеното удоволствие и новостта.

Любовта през интернет може да бъде истинска, но трябва да сме бдителни и да не забравяме какво е най-важно в живота. Аз научих това по най-трудния начин.

За още истории, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!