НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 5 начина да се предпазите от чужда негативна енергия

5 начина да се предпазите от чужда негативна енергия

Негативна енергия как да се предпазим от нея

Да се ​​научим да не приемаме негативна енергия от хората около нас е голямо духовно умение.

Емпатията е способността да разпознавате и усещате емоциите на другите хора. Симпатията е способността да изпитваш състрадание към другите хора. Да бъдеш „съпричастен“ означава, че поглъщаш повечето от болката и страданието на другите, което може да ти се отрази негативно.

Ако някога сте били в стая с негативен човек, знаете колко токсична може да бъде енергията. Да се ​​научиш да не поглъщаш негативната енергия на други хора е страхотно духовно умение.

5 начина да се предпазите от негативната енергия на другите хора:

Помнете, че не можете да угодите на всички

Ако някой ви се оплаче, не се опитвайте да го утешите. Той ще черпи енергия от вас, а ефектът от енергията ще зависи от неговото мнение.

Не всички ще те обичат. Хората живеят на Земята по различни причини. Преди всичко обичайте себе си, благодарение на това ще създадете силово поле, което ще ви предпази от влиянието на чуждото мнение.

Също така не забравяйте, че не можете да промените всички. Не го превръщайте в своя мисия. Най-доброто нещо, което можете да направите, е да не поглъщате енергията, с която хората ви въвличат.

Бъдете внимателни, когато каните други хора в живота си

Тялото, умът и непосредствената среда са вашият храм. Кого ще поканите там? Отворена покана ли е? Трябва ли хората да си бършат краката, преди да влязат в него, или е нормално да теглят мръсотия в душата ви?

Ако един ден предложите на човек парче хляб, на другия ден той ще поиска един хляб. Ако позволите на някого да остане за уикенда, той ще се опита да остане за седмица (или две!). Първо си помислих, че жена ми е студена и зла към нашите съседи. Но тогава разбрах, че тя просто уважава себе си и дома си, оцених нейното отношение и го приех като свое.

Чудесно е да си щедър, но има една тънка линия, която трябва да се измине, за да не бъдеш смачкан. Научете се да казвате „не“ и да се чувствате нормално за това.

Спрете да обръщате внимание на кретените

Паразитът се нуждае от гостоприемник, за да оцелее. Когато се посвещавате на някой друг, вие му давате енергия. Енергийните вампири крадат мислите ви и намаляват енергийните ви запаси. Някои хора насаждат негативна енергия във вас и след това преминават към следващата жертва.

Приятелското ухо може да бъде прекрасно нещо, но отново има граница, която никой няма право да прекрачи.

Може би друг човек ще ви натовари с разочарования в работата, проблеми във взаимоотношенията или дори големи постижения. Всички тези емоции могат да ви изтощят и да променят живота ви по негативен начин.

Бъдете мили, когато хората изпитват нужда да ви се оплачат, спрете ги или им кажете, че не сте готови да ги чуете точно сега. Благодарение на това ще спрете да абсорбирате токсичната им енергия.

Вдишайте природата

Излезте навън, медитирайте, отпуснете се и дишайте. Изчистете водата в себе си и тренирайте. Движете се като пеперуда: грациозно, но бързо.

Дишането увеличава кръвообращението в тялото и помага за предотвратяване на усвояването на енергия от хората около вас. Вървете уверено, изправена глава и не позволявайте на никого да развали настроението ви.

Гъсеницата изяжда всичко около себе си и се превръща в дебело и неподвижно същество. За да лети, трябва да е лека като перце.

Поемете 100% отговорност за своите мисли и емоции

Как се чувствате е 100% ваша отговорност. Вселената изпраща хора в живота ви, за да ви тестват. Възприятието за себе си е по-силно от възприятието на другите.

Вие не сте жертва и никой няма власт над вас. Помислете какви мисли или очаквания имате в ситуация, която ви притеснява. Какво да направите, ако всичко зависи от нивото на търпение, раздразнителност или състрадание?

След като поемете отговорност за действията си, вие се свързвате със себе си на по-дълбоко ниво.

Създавайте ситуации, които повишават нивото ви на енергия. Чувствате ли се комфортно с този човек? Този човек щастлив ли е, че сте около него? Вие заслужавате страхотно преживяване и е време да го осъзнаете.

Науката да се предпазваш от енергиите на други хора започва със себепознанието. Знай, че си достоен за щастие и мир. Нормално е да кажеш не. Само вие самите сте автор на вашето енергийно състояние.

За още любопитни новини, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!