НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Ще го прочетете за 1 минута, но ще го запомните за цял...

Ще го прочетете за 1 минута, но ще го запомните за цял живот

Грижата за възрастните родители е наша отговорност

Родителите ще се нуждаят от вашата подкрепа рано или късно. Изведнъж ще трябва да вземете решение: да поемете грижата за възрастните родители или да оставите отговорността на други. Разбира се, вторият вариант е много по-прост. Но готови ли сте да се отървете от най-близките, които са ви заобикаляли с грижа и любов през цялото ви детство?

Мъж кани възрастния си баща в ресторант на страхотна вечеря. Бащата беше много стар и слаб. Докато се хранеше, парчета храна паднаха върху ризата и панталоните му. Хората в заведението отместваха погледи от тях и изглеждаха отвратени, но синът остана спокоен.

След като вечеряха, синът леко помогна на баща си да стане и го придружи до тоалетната. Там изчисти панталоните и ризата на баща си, изми го, среса с любов побелелата му коса и му помогна да си сложи очилата.

Когато се върнаха обратно в залата на ресторанта, ги посрещна почти пълна тишина. Единственото, което се чуваше, беше възмутен шепот как не трябва да се държи на обществено място, как не трябва да се разхвърля храна и по този начин да се лишават другите от апетита. Синът извикал сервитьора, платил сметката и на излизане от ресторанта от една от масите скочил възрастен мъж и извикал:

„Изглежда, че сте оставили нещо тук!“

Синът се огледа, потупа се по джобовете и каза: „Не, нищо не сме забравили тук“.

Тогава мъжът каза по-силно: „Оставихте по нещо за всеки, който седи в този ресторант! Ти остави урок за всеки син и дъщеря и надежда за всеки родител!“

Хората в ресторанта изведнъж млъкнаха. Всеки от тях изпитваше срама, че осъди тези хора – баща и син.

Една от най-големите почести, които съдбата може да ни поднесе, е грижата за възрастните родители – хора, които са ни дарили със своето време, здраве и пари. Те винаги заслужават нашето уважение.

За още такива истории, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!