НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Ледът постоянно замръзваше във фризера, но намерих решение на проблема и сега...

Ледът постоянно замръзваше във фризера, но намерих решение на проблема и сега го споделям с вас

Как да се справим с проблема със замръзването във фризера

Замръзването във фризера е позната ситуация на мнозина.

Сигурно няма човек, който да не се е сблъсквал с проблема за замръзване на лед по стените на фризера. Независимо дали става въпрос за старо или ново устройство, този проблем е доста разпространен и засяга мнозина от нас. В тази статия ще ви споделя опита си и съветите, които събрах, за да подобря функционирането на моя стар, но надежден хладилник.

Една от първите стъпки, която трябва да предприемем, е да размразим фризера. Изненадващо или не, няма нужда да изключвате устройството и да чакате часове. Просто поставете една или повече бутилки с гореща вода във фризера. Така ледът ще се разтопи значително по-бързо.

След като размразите фризера, следващата стъпка е да го избършете и да нанесете тънък слой глицерин на стените. Използвайте ръкавици и памучен тампон за тази операция. Глицеринът ще направи процеса на натрупване на лед значително по-бавен.

Уверете се, че всички продукти във фризера са запечатани в плътно затворени торби, за да предотвратите изпарение и последващо замръзване на влагата.
Периодично проверявайте херметичността на фризера. За тази цел можете да използвате лист хартия: приложете го към вратата и затворете фризера. Ако хартията лесно излиза, вероятно ще трябва да смените уплътнителната гума на вратата.

Проблемът с постоянното замръзване във фризера може да е доста досаден, но със сигурност не е нерешим. Съветите, които споделих, са ми били от голяма полза и се надявам, че ще ви помогнат и на вас. С тяхната помощ, моят стар хладилник ще продължи да работи докато събера достатъчно средства за нов. Споделете този материал за замръзването във фризера, ако смятате, че информацията може да бъде полезна и за други!

За още съвети, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!