НАЧАЛО ЗДРАВЕ Стара рецепта от народната медицина само с две съставки, почиства кръвоносните съдове...

Стара рецепта от народната медицина само с две съставки, почиства кръвоносните съдове от холестерол, сякаш никога не е имало проблем

Повишен холестерол в кръвта

Един от често срещаните здравословни проблеми в днешно време е повишен холестерол и триглицериди в кръвта, както и запушването на кръвоносните съдове, което се отразява и на здравето на сърцето.

Затова ще си припомним една стара рецепта от народната медицина, която се справя с повишен холестерол в кръвта и разширява кръвоносните съдове и за която са ни необходими само две съставки.

Първата съставка е розмарин, известна средиземноморска, декоративна, пикантна и лечебна билка. За тази рецепта са ни необходими няколко стръка розмарин. Листата са много ароматни с приятна миризма.

Втората съставка е вино. За тази рецепта може да се използва червено и бяло вино. Ако имате проблем с високо кръвно налягане, тогава е по-добре да предпочетете бялото вино, отколкото черното. Използвайте сухо бяло вино.

Сух означава, че е без остатъци от естествена захар или съдържа максимум 4 грама на литър. Известно е, че в тези страни, където хората според тяхната култура редовно консумират вино, степента на сърдечни заболявания е много по-ниска от останалите.

Разбира се, виното трябва да се пие умерено и дозирано, защото в противен случай може да предизвика някои други здравословни проблеми. Розмаринът и виното са истински дар от природата.

Голяма част от диетолозите смятат, че средиземноморската диета е най-здравословният начин на хранене, а виното и розмаринът са част от нея. Към виното се добавят стръкове розмарин, за да му придадат ароматна нотка, свеж и зелен аромат.

Народната медицина също признава лечебната стойност на тези съставки в тази смес.

Рецепта: Измийте два стръка розмарин, след което ги оставете на проветриво място да изсъхнат. Поставете ги в буркан и ги залейте с вино.

Като алтернатива можете да използвате 30 сухи смлени листа на 1 литър вино. Затворете буркана и го оставете да престои поне седем дни на стайна температура, за да могат съставките на розмарина да обогатят виното.

Разклащайте буркана ежедневно. След това прецедете виното и го съхранявайте в бутилка. Съхранявайте на тъмно и хладно място.

Употреба: Всеки ден по една чаена чаша сутрин и вечер в продължение на 30 дни, след което се прави почивка от поне 2 седмици.

Консултирайте се с Вашия лекар преди да използвате средства от народната медицина.

За още съвети, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!