НАЧАЛО ЗДРАВЕ Дар от природата: Регенерира черния дроб, понижава холестерола и помага за отслабване....

Дар от природата: Регенерира черния дроб, понижава холестерола и помага за отслабване. Малко хора знаят за него!

Пчелен прашец - доставя на организма витамини и минерали

Все повече се обръщаме към натуралните продукти. Един от тях е широко разпространения у нас, пчелен прашец, който става все по-популярен. Какви са неговите свойства и кога е най-добре да се използва?

Пчелен прашец

Прашецът се събира от пчелите. Когато насекомите се върнат в кошера, част от прашеца пада от краката им и след това отива в специални капани, инсталирани от пчеларите.

Пчелният прашец съдържа много хранителни вещества и ценни съединения.

В него намираме:

  • катехини
  • флавоноиди
  • витамини
  • минерали
  • аминокиселини
  • ненаситени мастни киселини

Добавката с прашец доставя на организма витамини от група В, както и витамини C, D, E, желязо, магнезий, калций, цинк, селен и силиций. Неговите характеристики обаче не свършват дотук.

Продукт с много предимства

Употребата на пчелния продукт ще подсили имунната система благодарение на неговите антибактериални и противогъбични свойства. Идеален е при настинки, след боледуване и за хора с анемия.

Антиоксидантните и противовъзпалителните свойства на цветния прашец подобряват работата на храносмилателната система, понижават холестерола, подпомагат сърдечната дейност, намаляват риска от атеросклероза и имат положителен ефект върху функцията на черния дроб.

Добавката с прашец може да помогне в борбата с излишните килограми, както и да подобри настроението, да даде енергия, да намали стреса, да помогне за почистването и овлажняването на кожата и да смекчи бръчките.

Въпреки че е продукт с естествен произход, не се препоръчва за всеки. На първо място, страдащите от алергии и бременните и кърмещите жени трябва да го избягват.

Как да го използваме?

Просто разтворете чаена лъжичка пчелен прашец в чаша хладка вода с малко мед и изпийте.

Сместа може да се дава на деца над три години. Също така си струва да запомните да съхранявате цветен прашец в плътно затворен контейнер далеч от влага и източници на светлина.

За още съвети, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!