НАЧАЛО ЗДРАВЕ Как да се отървете от болката в ушите за 1 минута? Домашни...

Как да се отървете от болката в ушите за 1 минута? Домашни капки, които наистина помагат

Ушна кал как да си направите домашни капки

Ушна кал: това е жълто, катранено вещество, произвеждано в ушния канал, което действа като естествен антисептик и помага за отстраняването на мъртвия епител от ухото. Част от сярата се изхвърля в резултат на дъвчене или прозяване, а част остава.

Навикът да почиствате ушите си с памучни тампони е изпълнен с уплътняване на восък, което може да доведе до образуване на восъчни запушалки. Освен това с невнимателно движение рискувате да повредите тъпанчето си.

Прекомерното натрупване на ушна кал може да причини усещане за пълнота, загуба на слуха, силна болка в ухото, главоболие и световъртеж.

Как да се отървете от болката в ушите?

Можете безопасно да почистите ухото си, да размекнете тапите и да се отървете от болката, като си приготвите домашни капки за уши.

Смесете равни части ябълков оцет и алкохол. Капнете с пипета 3 капки в болното ухо, като главата ви е наклонена на една страна. След накапване издърпайте ушната мида, помагайки на състава да смаже по-добре стените на ушния канал. След 1 минута се върнете в изходна позиция – от ухото ще изтече втечнена сяра. Избършете ухото си с хартиена кърпа.

В допълнение към факта, че тези капки ще помогнат да се отървете от натрупания восък, оцетът създава кисела среда в ухото, в която се унищожават гъбичките и бактериите, а алкохолът изсушава зоните на възпаление.

Ако имате проблеми с ушите, консултирайте се с УНГ специалист, за да изключите възможността за остър среден отит. Лесните техники за грижа за ушите могат да спасят слуха ви!

За още съвети, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!