НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Дадох всичко от себе си, за да се разбера със свекърва ми....

Дадох всичко от себе си, за да се разбера със свекърва ми. Последното нещо, което направи, просто преля чашата. Не издържах повече

Със свекърва ми няма начин да се разберем

Години наред правих всичко, за да се разберем със свекърва ми, но тя е много упорита. От първия ден, когато прекрачих прага на къщата им, тя започна да ме тормози за дреболии. И въпреки факта, че всички домакински задължения бяха поверени на мен, свекърва ми никога не пропуска възможност да ме научи и да ми покаже какво правя грешно.

Първо се опитах да игнорирам морализаторските думи на свекърва ми. Разбрах, че и е трудно да се примири с факта, че в живота на сина и се появи друга жена. Надявах се, че ще мине време и майката на съпруга ми ще ме приеме и заобича.

Един ден приятелката й дойде и я чух да ме обсъжда. Тя казваше, че съм много мързелива и хленчеща. Много се обидих от тези думи. Вечерта не издържах и разказах всичко на мъжа ми.

Той ме помоли да имам търпение. Каза, че майка му има доста сложен характер и не трябва да се вземат думите й присърце. Колкото и да се опитвах, не можах да се държа по-мило и да преглътна думите и.

Наскоро имаше една случка, която преля чашата на търпението ми. Онзи ден след закуска отидох да пазарувам на пазара, след това сготвих вечеря, изпрах и почистих.

Много уморена отидох да взема дъщеря си от детска градина, а на път за вкъщи се отбих до магазина, за да купя чай на свекърва ми.

Когато се върнахме, тя ми каза, че съм купила грешен чай и че трябва да се върна в магазина и да го сменя.

По-късно направих вечеря. Когато свърших и извиках всички на масата, свекърва ми каза с явно недоволство, че вечерята, която съм сготвила, няма да я яде.

Това преля чашата ми на търпение. Взех чинията на свекърва ми от масата и й казах, че ако готвя безвкусно, то тогава, да я направи по-вкусна сама. Нека я направи, нямам нищо против.

Свекърва ми се учуди. Исках да и дам урок, като я оставя без вечеря и да покажа, че не ми е приятно само да ме критикува.

От този ден нататък спрях да правя опити да се разбирам със свекърва ми.

За още истории, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!