НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Правя само тези домати в собствен сок и вече не купувам от...

Правя само тези домати в собствен сок и вече не купувам от магазина. Рецепта без добавяне на нищо. Бързи и лесни за приготвяне

Домати в собствен сок в буркани за зимата

Може би няма човек, който да не използва домати в повечето си ястия. Днес ще ви покажа една рецепта за домати в собствен сок, които през зимата използвам в огромни количества за приготвяне на различни гозби. За тази рецепта са подходящи домати от всякакъв сорт и размер.

Начин на приготвяне:

Направете малки напречни разрези с нож по върха на домата. Не е необходимо да влизате дълбоко, просто изрежете началото. Изсипете вряща вода върху тях за няколко минути.

Домати в собствен сок в буркани за зимата

Прехвърлете ги в друг съд и лесно отстранете люспите от доматите – просто издърпайте надолу от разреза. И по този начин ги “събличате”. След това ги нарежете на парчета с желания от вас размер.

Прехвърлете ги в тенджера, сложете на котлона и оставете доматите да заврат. Трябва да се загреят равномерно, за да си пуснат сока. Важно е да не се разварят, за да останат на парчета, именно заради това не слагайте цялото количество наведнъж. Разбърквайте периодично.

Разпределете доматите в стерилизирани буркани и плътно завийте капачките. Съхраняват се добре дори на стайна температура в апартамент.

Може да използвате тези домати в собствен сок през зимата за приготвяне на супи, различни сосове или просто да ги пасирате, да добавите малко сол и да пиете вкусен доматен сок. Задължително си ги направете и не купувайте повече от магазина!

За още рецепти, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!