НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Защо нашите предци са сипвали сол в чаша с оцет и са...

Защо нашите предци са сипвали сол в чаша с оцет и са я оставяли в стаята за една нощ? Ритуал, който не трябва да забравяме!

Лоша енергия се трупа много на работното място

Чувствате ли се понякога изтощени, раздразнени и неспособни да правите нищо? Вината може да се крие не толкова в уменията ви, колкото в мястото, където прекарвате много време, защото е заразено с лоша енергия.

Според статистиката поляците прекарват около 50 часа седмично на работа, което е със 17% повече от германците. Не е чудно, че работната среда оказва такова влияние върху всеки от нас.

За съжаление тази надпревара за „благоволението на шефа” понякога може да бъде изтощителна, а също така носи дискомфорт, съперничество и интриги.

Не е чудно, че в такава токсична среда можем да се почувстваме зле – от главоболие и стомашни болки до чувство на безкрайна умора, раздразнителност и ниска работоспособност. Как можем да се отървем от това?

Когато е задушно на работа

Според азиатското учение на фън шуй негативните мисли (но също и действия) могат да причинят лоша енергия. Това замърсява околната среда и я прави буквално негодна за дишане. По-чувствителните хора могат да се почувстват смутени, затворени и може би с „камък в гърдите“ на такова място.

Други може да възприемат задушаващата атмосфера по начин, който причинява комуникационни блокове и депресия. Друг път токсичността на околната среда се проявява в отслабен имунитет, често повишена заболеваемост и психологически затруднения.

Морска сол и скъпоценни камъни

Едно нещо, което разгражда отрицателната енергия, е морската сол. Най-често се поставя в ъглите на стаите, където тази тежка енергия се натрупва най-много.

След един месец такова почистване, замърсената сол трябва да се смени с нова. Нешлифовани полускъпоценни камъни като аметист, аквамарин, кристал или червен турмалин също ще бъдат много полезни.

Независимо дали вярвате в тях или не, опитайте се да ги поставите на масата си и вярвайте, че тяхното присъствие ви защитава.

Опитайте вода, оцет и сол у дома

Може също да имате отрицателна енергия у дома. Особено ако сте имали (или имате) криза с партньора си.

Ревност, пристрастяване, собственическа любов, угризения, обвинения, емоционално изнудване и други. Всички тези емоции могат да бъдат наистина задушаващи. Така че опитайте ритуално да почистите вашето пространство.

Как да го направим? Изсипете малко едра сол в обикновена чаша, добавете бял оцет и вода. Поставете сместа в ъгъла на стаята и проверете след 24 часа.

Изглежда ли, че солта се е повишила или водата е променила цвета си? Това е добър знак – прочистването върви добре.

Сменете сместа и продължете да “детоксикирате” заразената зона, докато водата стане бистра.

Защо си струва да разчитаме на тази техника?

Още предците ни са знаели, че солта “дезинфекцира” не само раните, но и пространството. Оцетът има същите ефекти (даже се твърди, че ябълковият оцет почиства аурата). А вода? Само по себе си е пречистващо. Още малко и ще се почувствате много по-добре.

За още съвети, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!