НАЧАЛО ЗДРАВЕ Как да намалите учестения пулс за по-малко от минута. Два лесни, но...

Как да намалите учестения пулс за по-малко от минута. Два лесни, но ефективни метода

Учестен пулс може да регулирате с тези 2 метода

Много от нас са запознати с усещането, когато сърцето в гърдите започва да бие по-силно от обикновено. Ние ви предлагаме два лесни, но ефективни метода, които могат да ви помогнат при учестен пулс.

При рязко понижаване на температурата човешкото сърце започва да бие бавно. По този начин нервната система адаптира организма към новите условия. Сърцето “реагира” най-бързо, когато лицето е студено, защото е по-близо до него от останалите части на тялото.

Ето защо се препоръчва в случай на тахикардия да се направи следното:

Първият начин

Налейте студена вода в дълбока купа. Колкото по-студена е водата, толкова по-добре, така че ако имате лед, добавете и него. Задръжте дъха си, притиснете носа си с пръсти, ако е необходимо, и внезапно спуснете лицето си в студената вода за няколко секунди.

Ако нямате подходящ съд, загребете водата с длани и спуснете лицето си в тях. Можете също така да масажирате кожата на лицето с кубчета лед, като обърнете специално внимание на зоната около слепоочията.

Друг начин

С тази процедура въздействаме на блуждаещия нерв, който регулира броя на сърдечните съкращения. Техниката се изпълнява по следния начин: поемете дълбоко въздух и напрегнете стомашните мускули. Затворете носа си с палец и показалец, затворете устата и очите си. Опитайте се да издишате със затворени нос и уста, докато продължавате да напрягате коремните мускули.

Нито един от горните методи не трябва да се използва, ако имате учестен пулс, придружен от силна болка в гърдите или усещане за недостиг на въздух. В тези ситуации единственото решение е да се обадите на линейка.

За още съвети, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!