Ако имате проблеми холестерол и високо кръвно, запомнете добре рецептата за тази натурална смес. Комбинацията от тези съставки е много ефективна при тези проблеми и може да помогне и на вас.

Необходими съставки:

  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 1 супена лъжица ябълков оцет
  • 1 чаена лъжица мед
  • 1 скилидка чесън
  • 1 супена лъжица настърган джинджифил

Начин на приготвяне:

Почистете чесъна и джинджифила. Слаожете в миксер, добавете останалите съставки и разбъркайте за 30 секунди на висока скорост.

Прецедете течността и приберете сместа в хладилника за 5 дни.

Употреба:

Силно препоръчително: 1 супена лъжица сутрин преди закуска, 1 супена лъжица вечер преди вечеря.

Не трябва да приемате този лек повече от 3 пъти на ден.

Чудодейна напитка, която понижава холестерола и хипертонията

Ако имате холестерол и високо кръвно, опитайте тази чудотворна напитка, която понижава холестерола и хипертонията, направена от естествени съставки.

Чесън

Чесънът се използва широко в природната медицина от хиляди години за лечение на десетки заболявания. Всички полезни ефекти на чесъна се приписват на неговите съединения.

Лимон

Ако имате високо кръвно налягане, трябва да пиете пресен лимонов сок възможно най-често. Благодарение на това кръвоносните съдове са по-гъвкави, което води до понижаване на кръвното налягане.

В допълнение към високото съдържание на витамин С, лимонът съдържа и голямо количество витамин В, така че редовната му консумация помага за предотвратяване на сърдечна недостатъчност.

Джинджифил

Ако имате висок холестерол, коренът от джинджифил помага за понижаването му. И това е така, защото това растение активира ензим, който понижава холестерола.

Високото кръвно налягане е само един от здравословните проблеми, от които можете да се отървете с ябълков оцет.

Има способността да балансира pH на тялото.

Мед

Медът, от друга страна, е богат на минерали (калций, калий, натрий), както и на витамини от В комплекса, които са много ефективни в борбата с високия холестерол в организма.

Всички горепосочени съставки имат многобройни ползи за здравето сами по себе си и заедно ползите им се удвояват.

За още полезни съвети, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!