Разбрахме в кои ситуации трябва да кажете думата благодаря и кога е строго забранено. Вижте как да отговорите на човек, ако нямате намерение да прекратите всички отношения с него.

Но първо е важно да се отдръпнете. Защо мислите, че хората са толкова „заклещени“ сега? Защо казват, че всеки е сам за себе си?

Една от причините се крие в това, че в забързания ритъм на живот на практика сме забравили как да реагираме на оказаната услуга. Думата „благодаря“ се е настанила в дажбата на нашия език.

Сега ще можете да чуете думата „благодарност“ доста рядко. Освен това тази форма е станала толкова необичайна, че когато я чуят, хората се обръщат назад, за да погледнат към говорещия.

Думата „благодаря“ означава, че молим Бог за помощ, за да ни предпази от този човек. Така затваряме енергийния канал, който ни свързва с този човек.

Това е мощна мантра, която ни предпазва от бъдещи взаимоотношения с този човек. Казваме благодаря на всички и ставаме все по-близки.

Кога кажете благодаря?

Когато искате да избягате от някого. Да, вие казвате това несъзнателно: „Благодаря ви, но имам своята работа за вършене. Бързам“ това се случва много дълбоко и несъзнателно.

Не благодарете на човек, ако искате да продължите връзката си с него. В противен случай връзката бавно ще се влоши.

Как да изразите благодарност?

Мисля, че вече знаете. Кажете, че сте благодарни за извършената услуга. По този начин ще изпратите благодат и положителна енергия на човек за добро дело.

Защо изразяването на благодарност е по-полезно?

Изпращате благодат към човек и желаете той да ви върне услугата стократно.

Кога си струва да благодарим?

Ако не искате да продължите връзката с човека, ако го напускате и не искате да го виждате повече, тогава е разумно да му кажете: „Благодаря ти за всичко“. Също така е добре да отговаряте с тази дума на тези, които са ви направили лошо.

Това не означава, че обръщате дясната си буза, напротив, предпазвате се от бъдеща връзка с този човек. Използвайте благодарността съзнателно. С нейна помощ ще можете да се защитите, да привлечете положителна енергия и да промените живота си към по-добро!

В първите дни ще ви е трудно да се приспособите, дори може да причини лек дискомфорт, но си заслужава. Колкото повече съзнателно изразявате благодарност, толкова по-скоро това ще се превърне в навик.

Казват, че трябва да сте благодарни на Вселената за отрицателен урок или може би трябва да благодарим?

Какво трябва да направите, ако ви се случи някаква негативна ситуация, но сте се научили да осъзнавате грешката си и да се възползвате от нея? В този случай трябва да сте благодарни на Вселената.

Ако обаче не искате отново да преминавате през подобно преживяване, можете смислено да общувате със света с думите: „Благодарен съм, благодаря!“ По този начин ще изразите своята благодарност за облагата и ще избегнете повторното повторение на подобна ситуация.

Направете интересен експеримент:

Кажете думата благодаря, тогава съм благодарен и наблюдавайте усещанията, сравнете чувствата си. Чувствата ви ще бъдат различни по време на първата и втората дума. Запомнете, каквото е отвътре, това е и отвън!

За още полезни съвети, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!