Кой не пази в дома си снимки на починали роднини или приятели? Всички ги имаме. Питаме какъв е проблемът с това? По принцип можете да ги държите в къщата, но само ако спазвате определени правила.

Образите на починалия, независимо дали ни харесва или не, са свързани със света на мъртвите. Ако човекът е починал, изображенията все още го поддържат свързан със света на живите. Поради тази причина те съветват да се спазват следните правила:

  1. Снимки на покойник не трябва да висят на стената, да са в рамка или на маса. Следователно те не трябва да се виждат.

Смята се, че ако този съвет бъде пренебрегнат, изображението отнема енергията на живите хора. Ако снимките се съхраняват в албум и от време на време ги гледате с носталгия, всичко ще бъде наред. Въпреки това, ако те са постоянно в полезрението ви, те могат да причинят постепенно влошаване на вашето физическо и емоционално състояние.

  1. Снимките на мъртвите трябва да се съхраняват отделно от снимките на живите. Отделете отделен албум за снимки на починали, където ще държите и снимки, където живите и мъртвите са смесени.

Някои дори препоръчват изрязване на такива изображения, за да се отдели енергията на живите от енергията на мъртвите. Също така снимките на починалия трябва да се съхраняват в черни албуми или в черна чанта. На този портал съветват още снимките на мъртвите да се гледат само в дните, предназначени за помен на мъртвите.

Какво мислите за тези причини? Вярвате ли в това?