НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 10 необичайни приложения на ябълковия оцет в ежедневието

10 необичайни приложения на ябълковия оцет в ежедневието

0
10 необичайни приложения на ябълковия оцет в ежедневието
10 необичайни приложения на ябълковия оцет в ежедневието

10 необичайни приложения на ябълковия оцет в ежедневието

Малко хора знаят, че ябълковият оцет е не само полезно допълнение към различни ястия, но е и незаменим помощник на всяка домакиня! Днес ще ви споделим най-необичайните начини за приложение на ябълков оцет.

Коригира вкуса на ястието
Ако случайно сте сложили твърде много черен пипер в супaтa, добавете 1 чаена лъжичка оцет, за да неутрализирате подправката.

За полиране на дърво
За да полирате старите мебели е достатъчно да ги избършете с разтвор от ябълков оцет и вода. За да направите това, смесете ябълков оцет и вода в съотношение 1: 8, а след това добавете малко количество зехтин.

Отървете се от мазнините
Оцетът – чудесен помощник в борбата срещу мръсотията! За да направите това, достатъчно е да приготвите смес от оцет и вода в съотношение 1: 1, да я нанесете върху замърсената повърхност и да почистите със специална кърпа.

Отървете се от плевелите
Ябълковият оцет ще ви помогне да приведете в ред цветното легло или лехите с разсад. За да направите това, направете разтвор от ябълков оцет и вода в съотношение 2: 1, а след това полейте плевелите с него.

Отървете се от хълцането
Разтворете бучка захар в малко оцет и изпийте сместа.

За удължаване живота на цветята
Добавете 2 супени лъжици оцет към 1 литър вода, след това поставете цветята във ваза с оцетна вода. Ще бъдете изненадани, но ще се радвате на букета по-дълго от обикновено.

За миене на стъкло, пластмаса и хром
Разредете оцет с вода в съотношение 1: 1 и изтъркайте замърсената стъклена или пластмасова повърхност с тази смес. Смесете малко оцет със сода, за да почистите до блясък неръждаемата стомана и хром.

За да премахнете миризмата на застояло
Не винаги е възможно да следите храната в хладилника: от време на време нещо ще се развали много по-рано, отколкото сте си мислили. За да премахнете миризмата в хладилника или съда за храна, просто натопете салфетка в ябълков оцет и избършете мръсната повърхност.

За да премахнете ръждата
За да премахнете ръждата от малки предмети, достатъчно е да ги заврите с оцет, след което изплакнете с вода.

За да се отървете от котления камък
Котленият камък в електрическата кана е проблем за всяка изрядна домакиня. Кипнете в каната смес от оцет и вода в съотношение 1: 8.

loading...