Ако се придържате към идеята, че периодичната болка е просто част от живота и не е нужно да тичате на лекар при всяко малко неразположение, тази статия със сигурност ще ви хареса. Слабата болка може да бъде отстранена с помощта на… ушите! Да, ушите!

Квалифицираният рефлексолог Хелен Чин Луи казва, че на повърхността на ухото хората имат рефлексна карта на тялото, състояща се от нервни окончания и връзки на централната нервна система. Въздействието върху всяка област на ухото може да ви освободи от болка в една или друга част на тялото.

Обстановката не винаги ви позволява да намачкате ухото си, за да облекчите болката, но една малка щипка за пране може да ви е под ръка и тя определено ще ви помогне!

Всяка една от тези шест точки е свързана с определени части на тялото. Ако окажете натиск върху тях, можете да се отървете от болката в определената област.

  1. Гърба и раменете.

Горната част на ухото отговаря за гърба и раменете. Ако чувствате в тези области стрес и болка, защипете горната част на ухото. След една минута ще почувствате как напрежението постепенно намалява. Повтаряйте „процедурата“  няколко пъти на ден и ще забележите подобрение.

  1. Вътрешните органи.

Зона 2 е отговорна за здравето на вътрешните органи. Разбира се, ако имате силна болка, трябва да се консултирате с лекар незабавно. Но ако чувствате напрежение и лека болка, защо да не опитате „защипващия“ метод?

  1. Стави.

Зоната над средата (зона 3) е отговорна за болката в ставите. Разбира се, ако имате силна болка, трябва да се консултирате с лекар незабавно. Ако неприятното усещане се появи внезапно и не ви причинява силен дискомфорт, използвайте щипката!

  1. Заболявания на носа и гърлото.

Ако почувствате първите симптоми на настинка, опитайте с щипка за пране! Щипката разположете в зона 4 и натискът ще премахне първите признаци на настинката и болестта няма да ви повали.

  1. Храносмилането.

Ако усетите дискомфорт в стомаха и червата, опитайте щипката за пране! Тя ще успокои подуването, болката и напрежението в коремната област.

Вижте още: Потвърдено! Чудна рецепта против силна кашлица: работи веднага!

  1. Главата и сърцето.

Тази зона от ухото е отговорна може би за най-важните части на тялото –  главата и сърцето. Защипете меката част на ухото и запазете здравето на сърцето си и ясния си ум. Това е отлична профилактика за сърдечно-съдови заболявания!

Вярвате ли в рефлексологията? Обезателно изпробвайте този метод!