Чесънът се използва като средство за профилактика или лечение в широк спектър от заболявания.

Той се използва за много болести, свързани със сърцето и кръвоносната система. Тези заболявания включват високо кръвно налягане, висок холестерол, коронарна болест на сърцето, инфаркт и атеросклероза.

Чесънът действа ефективно за забавяне развитието на атеросклероза и е в състояние умерено да намали кръвното налягане. Някои хора използват чесън за предотвратяване на рак на дебелото черво, рак на стомаха, рак на гърдата, рак на простатата и рак на белия дроб. Той се използва и за лечение на рак на пикочния мехур.

Чесънът произвежда химикал, наречен алицин. Алицинът също така дава специфичната миризма на чесъна. Той е отлична подправка и може да добави аромат и вкус на вашите ястия.

Някои хора използват ситно нарязан или смачкан чесън в много ястия, за да се възползват от неговите полезни свойства. Но чували ли сте някога, че някои хора използват чесъна като „бонбони“? Да, това е вярно. Китайците поставят чесън в устата си и го държат в продължение на 30 минути. Те практикуват този древен метод рано сутринта.

Резултатите са невероятни.

Хранителните вещества в чесъна навлизат в тялото чрез слюнката и почистват кръвоносните съдове. След 30 минути трябва да изплюете чесъна. Измийте зъбите си, а след това можете да дъвчете кафе или магданоз.

Тези чеснови „бонбони“ имат много полезни свойства за тялото ви, като:

  • почистват тялото ви;
  • стимулират здравето на бъбреците;
  • изчистват кожата ви;
  • действат като системно усилват имунната система;
  • лекуват бронхит;
  • контролират апетита и т.н.

Вижте още: Пречистване на съдовете в главния мозък с 5 природни средства

Те също така са много добри в лечението на хронична кашлица и премахването на камъни в бъбреците.

Така че, ако се появи някой от горните проблеми, това е правилният домашен лек за вас.