НАЧАЛО ЗДРАВЕ 4 продукта, които пречистват белите ви дробове

4 продукта, които пречистват белите ви дробове

4 продукта, които пречистват белите ви дробове
4 продукта, които пречистват белите ви дробове

Пушачите съзнателно убиват организма си и вредят на белите си дробове. С всяко вдишване на цигарения дим малките власинки от тлеещи тютюнови листа предизвикват микроскопични изгаряния, атрофия и убиват клетките. В резултат се натрупва катран и слуз и се появява хроничната задавяща се кашлица.

Най-добрият начин да възстановите белите си дробове е като откажете цигарите. Налице е добра новина за тези, които все още не могат да се откажат от този вреден навик. Учените определят 4 ефективни продукта, които изчистват белите дробове на никотиновата слуз.

Как да изчистите белите си дробове?

Вредните въздействия на външната среда се отразява не само на пушачите. Градското население е изложено ежедневно на изгорели газове и прашен въздух. Поради това е важно също така да обърнете внимание на тези продукти.

Грейпфрут

Това цитрусови плодове са богати на антиоксиданти и ефективно подобряват функцията на клетките. Също така, веществата, съдържащи се в грейпфрута, са способни да се противопоставят на злокачествени заболявания (отклонение от нормата на развитите клетки). Ето защо, пушачите, които са особено изложени на риск от рак, трябва да консумират този горчиво-кисел плод.

Чесън

Чесънът е мощно оръжие срещу стотици болести. Той има благоприятен ефект върху тялото и притежава толкова много здравословни свойства, които трябва да приемате чрез храненето си всеки ден, без изключения. Използва се за лечение и профилактика.

Джинджифил

Джинджифилът има антибактериални и антивирусни свойства, разширява кръвоносните съдове, помага за премахване на слузта и регенерацията на бронхиалните канали.

Моркови

Морковите са богати на витамини А, С, Е, К, витамини от група В, витамин А, имат особено благоприятен ефект върху състоянието на тъканта и епителните клетки. С цел да неутрализирате ефектите на никотина, яжте повече сурови моркови, например в салати. Сокът от моркови пък е лечебен склад на здравето.

Вижте още: Добавете тази подправка към кафето си, ако имате проблеми!

Ако най-накрая сте се взели в ръце и сте решили да се откажете от пушенето, проведете няколко процедури за почистване на белите си дробове. Това ще им помогне бързо да се възстановят до нормалното им функциониране. В кратък период вие ще усетите разликата: мозъкът ви ще работи по-добре, ароматите ви ще станат по-отчетливи, вкусовите ви рецептори пък ще се активират при всяко докосване на любимите ви лакомства…

Напомнете на приятелите си за здравословния си избор за дълъг живот: споделете с тях статията!