НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Какво да направите с естествените камъни у дома?

Какво да направите с естествените камъни у дома?

0
Какво да направите с естествените камъни у дома?
Какво да направите с естествените камъни у дома?

Предлагаме ви десет идеи за дома и градината от материал, който буквално лежи под краката ви. Естествените камъни, които толкова често събирахме като деца, могат да станат не само украшение в ежедневния бит, но дори и да бъдат използвани като довършителен материали в декора на кухнята или банята.

Помните ли как като дете обичахте да събирате цветни камъчета от морето или реката и ги вземахте у дома? Те седяха дълго време при вас, докато майките ви не решат да ги изхвърлят. В най-добрия случай, камъните бяха изпращани в аквариума…

Ние ви предлагаме да си припомните детството си и отново да съберете камъчета от почивката си, но този път да им намерим добро предназначение.

И така, какво можете да направите от заоблените камъчета покрай морето или реката?

На първо място, те си отиват перфектно с почти всички растителни видове. Камъните могат да бъдат поставени в горната част на почвата, в саксията, това е особено подходящо за сухите горещи помещения. Тази декорация не само ще радва окото, но също така и ще спаси почвата от прекомерно изсушаване поради изпаренията.

Напълно подходящи са тези камъни за украсяване на цветни лехи в градината или на вилата. Когато комбинирате и с други естествени материали, малки клонки и суха трева, можете да направите фантастичен ландшафтен дизайн.

Можете да украсите саксиите за цветя. Имате нужда от добро лепило, клей, и саксии, които е необходимо да бъдат обработени с обезмаслител за по-надеждна фиксация.

Много интересно решение, което може да послужи като чудесен подарък за дома, направено от собствените ви ръце – поставки за маса. Те не повреждат повърхността, камъните трябва да бъдат залепени за основа, като са много подходящи обикновените евтини салфетки от най-близкия супермаркет.

Какво да направите с естествените камъни у дома? Удивителни идеи!

Можете да направите няколко различни поставки или пък едни и същи на цвят – всичко зависи от вашето въображение. Използвайте различни камъни – резултатът ще бъде съвършено друг. Ако намерите много камъчета от един и същ цвят, можете да направите перфектна бяла поставка.

Или, напротив, черна. Ако не успеете да намерите черни камъни, ги боядисайте с акрилна боя.

Можете да си направите килим за прага или банята. В този случай също се нуждаете от база. Използвайте обикновена гумена изтривалка, лепило и вашето въображение. Между другото, тази подложка също така е естествен масажор – стимулира активните зони на краката, които имат положително влияние върху здравето.

По същия начин си направете поставка за обувки. Тя не само ще оживи интериора, но и ще ви помогне да организирате мястото си за съхранение на обувки. Не е необходимо да залепяте камъчетата към основата, можете просто да подредите тънък слой от тях в плитка тава.

Досадната лампа може да се превърне в произведение на изкуството с помощта на големи заоблени камъни. Ще трябва да ги пробиете и нанижете на лампата, предварително разглобена. За предпочитане, използвайте по-големи камъни в началото, за да придадете стабилност на конструкцията.

Вижте още: Почистете всички видове съдове в кухнята бързо, лесно и ефективно!

Много стилно огледало за интериора в дървена рамка, се получава, ако го украсите с камъни в различни размери, също така е възможно да използвате черупки и много фин прах, за да запълнете пространството между по-големите камъни.

Ето няколко идеи за кухнята. Една интересна алтернатива на плота, за който обикновено се използват плочки или пластмасова плоча. В случая може да го изградите от речен или морски материал.

Много необичайно ще изглеждат дръжките на шкафчета в кухнята, ако ги замените с плоски камъни.

Споделете с приятелите си тези оригинални идеи!