Много хора знаят колко раздразнителен може да стане човек, когато е активен пушач и се опитва да откаже пушенето. Това е нещо, което не може да бъде преминато леко.

Спирането на тютюнопушенето е една от най-трудните стъпки, които човек може да предприеме, тъй като симптомите са толкова силни, че повечето хора се отказват само при мисълта и отново се връщат към него.

Това, което можем да препоръчаме на тези хора, е да използват следните природни средства, които намаляват отрицателното въздействие на тютюна върху организма. Просто следвайте инструкциите.

Джинджифил

Съставки:

1 супена лъжица куркума на прах

1 корен на джинджифил

1 лук

литър вода

2 супени лъжици мед

Начинът на употреба е сравнително прост, трябва да измиете много добре джинджифила и лука, да ги нарежете и да ги поставите в тенджера с определено количество вода, така че заедно с останалите съставки да заврат.

Трябва да изчакате, докато кипнат при много ниска температура и да оставите да врат в продължение на 45 минути. В този момент напитката ще стане гъста. Изчакайте половин час, за да охладите течността. Съхранявайте в съд с капак.

Пийте по 2 супени лъжици всеки път, когато почувствате тютюнев глад.

Плодове

Съставки:

Грозде

3 кубчета лед

1 супена лъжица джинджифил на прах

1 супена лъжица женшен

1 литър вода

1 морков

1 портокал

1 лимон

Изстискайте портокала и лимона. След това почистете морковите и ги нарежете на тънки филийки.

След като завършите този процес, поставете тези и другите съставки в блендер, така че да се смесят, докато се получи хомогенна и леко плътна субстанция.

Консумирайте, като предварително разклатите съдържанието, сутрин и преди лягане.

Женско биле

Сладкият корен има много добър ефект върху нашата нервна система, защото е противовъзпалително средство и съдържа антибактериални свойства, които напълно премахват симптомите, които могат да възникнат, когато искате да се откажете от пушенето.

Вижте още: Контролирайте високия холестерол с това средство!

Необходими съставки за приготвянето на чай:

1 ч.л. женско биле

чаша вода

1 ч.л. мед

В чаша вряла вода добавете женското биле и го оставете да ври в продължение на 20 минути, добавете мед.