НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ползите от яйцата за човешкото тяло, ако ги ядете редовно

Ползите от яйцата за човешкото тяло, ако ги ядете редовно

0
Ползите от яйцата за човешкото тяло, ако ги ядете редовно
Ползите от яйцата за човешкото тяло, ако ги ядете редовно

Полезните свойства на яйцата са били многократно оспорвани. Хората говорят зле за този продукт, който в много отношения доказа своята уникалност в състава си.

Събрахме резултатите от последните проучвания за ползите от яйцата за човешкото тяло. Оказа се, че 2-3 яйца е оптималната дневна доза.

Вашият мозък е под защитата на холина

Фосфолипидите, които осигуряват нормална връзка между мозъчните клетки, се състоят от холин. Клинично доказано е, че този витамин е най-важният материал в мозъка. Ако ядете по 2 яйца на ден, тялото ви получава достатъчно от това хранително вещество. Липсата на холин води до намаляване на паметта.

Зрението се запазва благодарение на лутеина

Новите изследвания доказват, че пилешките яйца са богати на лутеин. Това вещество е отговорно за ясния и остър поглед. Ако той липсва, унищожаващите промени в тъканите на окото се натрупват и зрението се влошава необратимо.

Витамин D помага да се абсорбира калция

Ако предложите на човек да избере дали да изпие 1 лъжица рибено масло или да изяде 1 варено яйце, ясно е, че мнозинство ще предпочете второто. Особено, ако разбере, че съдържанието на витамин D и в двата случая е същото. Освен това, учените са намерили начин да увеличат количеството на витамин D в яйцата, като добавят специални добавки. Витамин D помага на калция да се абсорбира по-добре и да укрепи костите и зъбите ви.

Комплексът от витамини група В защитава кожата, косата и черния дроб

Биотин, витамин В12 и смилаемите питателни протеини помагат за укрепване на косата и кожата. Фосфолипидите, съдържащи се в пилешките яйца, подпомагат отстраняването на токсините от черния дроб.

Намалява се риска от сърдечно-съдови заболявания

Въпреки предишни мнения, новите проучвания показват, че холестеролът от яйцата е балансиран с фосфатиди, така че не е вреден за здравето ни. Той също така предотвратява производството на собствен холестерол в тялото. В допълнение, яйцата съдържат омега-3 киселини, които понижават нивото на триглицеридите, като по този начин намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания.

Започвате да отслабвате

Американските учени стигат до извода, че ако комбинирате нискокалорична диета с консумацията на яйца за закуска, губите тегло два пъти по-бързо. Такава закуска продължително време ви позволява да намалите количеството консумирана храна на ден.

Намалява се риска от рак

Холинът, толкова необходим за мозъка, също така намалява риска от рак. Според резултатите от проучването, при жените, чиято ежедневна диета в юношеството включва яйца, рискът от развитие на рак на гърдата е намалял с 18%.

Полезно при планирането на децата

Витамините от група В също така участват в образуването на полови хормони. Витамин B9 има друго име: фолиева киселина. С негова помощ се формират червените кръвни клетки и нервната тръба на плода и намалява риска от умствена изостаналост на детето. Ето защо витамин B9 е толкова необходим за жените по време на планирането на бременност. 1 яйце съдържа 7.0 μg витамин.

Вижте още: Отървете се от болката в ръцете с този разтвор!

Процесът на стареене се забавя

Това е видно от проучванията на холандските учени. При 87% от жените на възраст между 35 и 40 години старческите петна изчезнали и кожата станала по-хубава. При мъжете бръчките около очите очевидно били изгладени.