НАЧАЛО ЗДРАВЕ Как остеохондрозата е свързана с общото здравословно състояние?

Как остеохондрозата е свързана с общото здравословно състояние?

0
Как остеохондрозата е свързана с общото здравословно състояние?
Как остеохондрозата е свързана с общото здравословно състояние?

Ако в началния стадий на развитие на остеохондрозата не ѝ обърнете внимание, автоматично ставате пациент на неврохирурзите.

В началния стадий настъпва изменение на костите и връзките. Тялото сигнализира с периодична болка или нарушение на чувствителността в участъка, засегнат от остеохондрозата. След това се появяват напуквания и се променя състоянието на диска, а точките на прикрепване на мускулите и връзките, принадлежащи към двата съседни прешлени, се приближават.

Следователно, мускулите и връзките се преместват и прешлените започват лесно да се плъзгат или да се движат свободно един спрямо друг. След това към болката се добавят по-сериозни симптоми: факт е, че в горната част на гръбначния стълб, в допълнение към нервите, има артерии, които захранват малкия мозък, вестибуларния апарат и важните центрове на мозъка.

Деформираните прешлени притискат артериите и блокират кислорода в мозъка – започвате периодично да страдате от замаяност, главоболие, шум в ушите и др. Ако има нерв по пътя на диска, се появява характерна болка. Понякога можете дори да загубите чувствителност.

Ако на този етап от развитието на остеохондрозата не обърнете спешно внимание, автоматично ставате пациент на неврохирурзите. Не е ли по-лесно да започнете профилактиката срещу остеохондрозата навреме и да се опитате да коригирате ситуацията на ранен етап от промяната?

  1. При това състояние няма болка и стягане на мускулите.
  2. Появява се периодично главоболие и нарушение на чувствителността в областта на шийните прешлени.
  3. Главоболие, шум в ушите, виене на свят.
  4. Хронична болка поради необратими промени в гръбначния стълб.

Проверете врата си

Разпознаването на остеохондрозата на шийните прешлени е просто. Това заболяване се откроява с:

  • болка в шията
  • хрускане на шията при завъртане
  • слабост в шията
  • повишена умора по време на работа
  • нарушение на чувствителността в ръцете, изтръпване
  • болки, простиращи се от към задната част на главата

Инфузии и мехлеми срещу остеохондроза

Първо, трябва да приготвите инфузия от корените на кукуряк (тя се използва за промиване на рани и за компреси), тъй като е част от мехлемите: стрийте корените на кукуряка на прах, вземете 10 мг и залейте с 2 чаши вряща вода, накисвайте 10 минути, прецедете.

Мехлем 1

Вземете 1 супена лъжица цветове на жълт кантарион и листа мента, разбъркайте ги. Залейте сместа с чаша вряща вода, накисвайте 10 минути, прецедете. Разтопете 2 супени лъжици вазелин на водна баня и разбъркайте с билките, добавете 1 ч.л. инфузия от кукуряк. Намажете възпалените места.

Мехлем 2

Смесете 1 супена лъжица сушен жълт кантарион и 2 ч.л. бял равнец, разбъркайте. Разтопете 2 ч.л. вазелин на водна баня и разбъркайте с билковата смес, добавете 1 ч.л. инфузия от кукуряк. Разтрийте гърба си при радикулит и остеохондроза.

Мехлем 3

Смесете бял равнец, жълт кантарион, градински чай. Разтопете 2 супени лъжици вазелин на водна баня и го разбъркайте със сместа от билки, добавете 2 ч.л. тинктура от кукуряк. Използвайте при артрит.

Мехлем 4

Смесете по 1 супена лъжица жълт кантарион и бял равнец, залейте ги с чаша вряща вода, накисвайте десет минути, прецедете и добавете 1 ч.л. от инфузията от кукуряк. Разтопете ланолин на водна баня и го смесете с билковата инфузия. Разтрийте при радикулит и остеохондроза.

Вижте още: Стара немска рецепта за почистване на артериите

Мехлем 5

Стрийте и смесете 2 супени лъжици жълт кантарион, 1 супена лъжица градински чай, 1 супена лъжица бял равнец, 1,5 супена лъжица вазелин, добавете 2 ч.л. тинктура от кукуряк. Разтрийте възпалените места при полиартрит.