НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ето какво говори ръкостискането ви за вашия характер!

Ето какво говори ръкостискането ви за вашия характер!

1
Ето какво говори ръкостискането ви за вашия характер!
Ето какво говори ръкостискането ви за вашия характер!

Ето какво говори ръкостискането ви за вашия характер!

Не е тайна, че жестовете и изражението на лицето могат да разкрият много за нашия темперамент и характер. Докосването също е многозначително. Например, ръкостискането има цял списък от знаци: може да бъде плахо или прекалено силно, което съответно ще бъде признак за скромност или прекомерно самочувствие и господство.

Ръкостискането е знак за доверие, то се използва като гарант за спокойно настроение. Разбира се, този жест е по-типичен за мъжете, но в съвременния свят жените често го предпочитат като поздрав по време на бизнес среща. В книгата си Алън и Барбара Пийс описват как различните типове ръкостискане може да характеризира човек. Всички подробности са важни! Говорим за 5-те най-често срещани видове ръкостискане.

1) Доминиращо ръкостискане

Визуално може да изглежда, че ръката на опонента е отгоре, но същността на доминиращото ръкостискане се крие в това, че палецът е този, който е на върха и вие се стремите да заемете господстващо положение. Често такива ръкостискания се използват от хора, които са близо до бизнес средите и се опитват по всякакъв начин да покажат своето надмощие.

2) Покорно ръкостискане

Когато пръстът на противника е отгоре, това означава, че ръкостискането ви е покорно. По този начин, изглежда, че умишлено давате на другия човек властта си и не сте готови да поемете доминираща роля.

3) Двойно ръкостискане

Ако по време на ръкостискането използвате и втората си ръка, поставяйки я върху дланта на опонента ви, по този начин показвате на доминиращата личност, че сте готови да бъдете при равни условия или дори да се възползвате от властта. Както можете да видите на картинката, втората ръка се намира точно над доминиращата ръка на противника, така че за него подобна изненада ще бъде наистина неочаквана!

4) “Мокра риба”

Ако ръката ви е в същото положение като рибата на картинката, тогава сте възможно най-пасивни в този момент. Това ръкостискане показва безразличие, лекота, а понякога и слаб характер. И все пак, в някои африкански страни е обичайно да се ръкуват толкова спокойно и силното ръкостискане там би се смятало за обидно.

5) “Връзка моркови”

Това е далечния роднина на ръкостискането тип „мокра риба”. Значението е почти същото, само че в случая има още по-голямо безразличие от предишния случай. Шеговито се смята, че хората с подобно ръкостискане поставят ръката си като връзка моркови, при което те просто я подават на някого, без дори да се опитват да покажат характера си.

Вижте още: Защо пукат ставите и опасно ли е това състояние?

Както можете да видите, основата на вашия характер се основата на ръкостискането, така че ако не искате да бъдете слаба и пасивна личност, по-добре е да добавите увереност към ръкостискането си, но не прекалено!