НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Увеличете реколтата от краставици с тези 5 ефективни метода

Увеличете реколтата от краставици с тези 5 ефективни метода

0
Увеличете реколтата от краставици с тези 5 ефективни метода
Увеличете реколтата от краставици с тези 5 ефективни метода

Изненадващо, но най-ефективните методи за увеличаване на реколтата струват стотинки или са напълно безплатни. В крайна сметка, по същество, всичко зависи от плодородната почва, натуралното подхранване и навременното и достатъчно поливане.

Ето тези 5 ефективни метода за повишаване на реколтата от краставици ще обсъдим по-долу:

Метод 1 – правилното засаждане

Както показва практиката, засаждането на краставиците върху “одеяло” от коприва значително увеличава реколтата – понякога 2-3 пъти! За да направите това, изкопайте дупка от 20 см, сложете ситно нарязана коприва на дъното със слой от 10 см, поръсете с пръст, засейте семената отгоре или поставете разсада, покрийте с фолио накрая. Това “одеяло” от коприва постепенно ще изгние, като ще започне да излъчва топлина и ще подхрани краставиците с основни хранителни вещества.

Метод 2 – “зелен” тор и пепел

След появата на първите 4 листа краставици, трябва да започнете “зеленото” подхранване. За да направите това, трябва да поставите коприва, която заема половината от обема на съда и други плевели, да се добавят 2 литра пепел и да се налее вода до върха. Накисвайте една седмица. Краставиците трябва да бъдат подхранени със следната доза: 1 литър зелен тор + 1 литър вода. Краставиците трябва да се поливат добре преди оплождането. Също така, за превенция, можете периодично да поръсвате пръстта около храста с пепел.

Метод 3 – пръскане с борна киселина

За по-добри плодове по време на цъфтежа краставиците трябва да се напръскат с борна киселина: за тази цел вземете 0,5 чаена лъжичка киселина на 10 литра топла вода. Борната киселина може да бъде заменена и с други градински препарати.

Метод 4 – поливане със сода

Градинарите са наясно, че содата е незаменим помощник. Содата защитава краставиците от болести, предотвратява пожълтяването на листата, позволява им бързо да обновяват стъблата. През сезона краставиците трябва да се поливат 3 пъти. На 10 литра вода вземете 2 супени лъжици обикновена сода. Първият път полейте в основата през първите 10 дни на месец юли, втория път – в края на юли, третия път – в средата на август.

Вижте още: Почистете дома си само с помощта на обикновен оцет и сол!

Метод 5 – окопаване на стъблата

Този метод позволява на краставиците да подновяват листата и стъблата си, както и допълнително да се образуват корени. За да направите това, по-ниските стъбла на краставицата трябва да се наклонят към почвата с връзка или да бъдат поръсени с малко пръст. Стеблото в почвата много бързо ще образува нови корени, а също и рязко ще увеличи растежа си. Възобновените по този начин стъбла ще дадат по-голям добив, който ще се удължи с поне един месец.