НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 8 начина за използване на брашното, подходящи за всяка домакиня

8 начина за използване на брашното, подходящи за всяка домакиня

0
8 начина за използване на брашното, подходящи за всяка домакиня
8 начина за използване на брашното, подходящи за всяка домакиня

Истината е, че домакинството не може без брашното. Случва се обаче този продукт да се влоши, например срокът на годност да изтече. И го хвърляте за съжаление. Това вече не е нужно, ако знаете как да използвате брашното не в кухнята, а в домакинството!

Отрова за мравки

Ако в дома ви се появят насекоми, включително мравки, за да ги изгоните, трябва да поръсите с брашно местата, където сте ги видени. Насекомите не харесват нито вкуса, нито прахообразната текстура на продукта. Най-вероятно те няма да прекосят брашнената граница. Въпреки това, все пак се препоръчва да използвате специални средства.

Срещу вредители по растенията

Ако домашните цветя или почвата са нападнати от листни въшки или малки буболечки, които ядат точно листата, брашното ще ви помогне. Рохкавата му текстура го прави толкова полезно при борбата с вредителите. Достатъчно е да поръсвате растението ежедневно с тънък слой, докато насекомите напълно изчезнат. Този метод на използване на брашното се счита за доста популярен сред градинарите.

Износени карти за игра

Вашето любимо тесте с карти за игра се е износило, а новите карти не ви допадат толкова много? Можете да почистите покритието на любимите си карти с обикновено брашно. За да обновите картите за игра ги поставете в найлонов плик с брашно и разклатете добре. След това, ако е необходимо, избършете с кърпа. Брашното ще абсорбира влагата, мазните остатъци и мръсотията.

Проблемна кожа

Проблемите с кожата могат да възникнат поради различни фактори, включително във връзка с употребата на определени храни или неправилна грижа. В съвременната козметика основната причина за кожните проблеми се счита дисфункцията на мастните жлези. Въпреки това, никой не твърди, че методите на народната медицина са неефективни.

Ако откриете нова пъпка, която не искате да се развива повече, можете да я изсушите с паста от брашно и мед. Нанесете пастата върху проблемната зона, покрийте с лепенка и оставете за известно време.

Полиране на метал

За да придадете блясък за дълго време на метала, след като сте го почистили, разтрийте повърхността с брашно. Само първо избършете и действате върху напълно суха повърхност. Този продукт ще бъде полезен и за обработка на медни продукти. Вземете равно количество брашно, сол, малко оцет. Вземете чудесен почистващ препарат. Нанесете пастата върху медната повърхност и оставете за известно време. След това изплакнете с топла вода и подсушете.

За детски игри

Бебешко тесто, глина и дори пластелин – всичко това може да се направи у дома на основата на брашно. Например, за да направите тестото за детски игри, имате нужда от брашно и бебешко масло. За 4 чаши брашно се нуждаете от половин чаша масло. Замесете тестото и то е готово. Благодарение на моделирането на тестото, децата развиват фини двигателни умения.

За да направите глина за моделиране, ще ви трябват 3 чаши брашно, 1 чаша вода, 1/4 чаша сол и няколко супени лъжици растително масло. За яркост можете да добавите оцветител за храна. След това сместа трябва да бъде хомогенна. Ако искате да запазите продукта, можете да го изпечете във фурната за около час.

А за консистенцията на пластелин трябва да вземете малко повече брашно и по-малко вода.

Направете си лепило

От брашното можете да направите лепило или паста. Те са идеални за детски игри. Смесете брашното и водата в равни пропорции в тенджера на среден огън, като разбърквате бавно. Трябва да кипне. След това го охладете и използвайте.

Вижте още: Отървете се от колорадския бръмбар завинаги с този доказан метод!

Неузрели плодове

Проверено: ако поставите не съвсем узряло авокадо в торба с брашно за 1 ден, то ще узрее. Подобна процедура можете да извършите с праскова, домат и много други плодове и зеленчуци, които се съхраняват дълго време по рафтовете на магазините и узряват именно там.