НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Не изхвърляйте банановите кори – ето как да ги използвате!

Не изхвърляйте банановите кори – ето как да ги използвате!

0
Не изхвърляйте банановите кори - ето как да ги използвате!
Не изхвърляйте банановите кори - ето как да ги използвате!

Не изхвърляйте банановите кори – те са изключително полезни

Обикновено, ние използваме само плодовете, а корите и черупките изхвърляме.

Понякога, кората съдържа много повече хранителни вещества от самия плод. Бананите съдържат много витамини, минерали и фибри.

Този жълт тропически плод предлага много ползи за здравето.

Вкусна закуска от само 100 калории, естествен начин за разкрасяване на кожата, лек за гадене и запек, източник на енергия и др.

Знаете ли, че освен бананите, банановата кора също е изключително полезна?

Природен лек за псориазис
Веднъж или два пъти на ден разтривайте кожата, засегната от псориазис, с вътрешната страна на банановата кора.

Тя ще хидратира кожата и ще намали зачервяването, както и сърбежа. След няколко дни ще забележите видимите резултати.

Понижава риска от мозъчен удар
Консумацията на три банана дневно намалява риска от мозъчен удар с 21%, показва изследване, в което са участвали 250 000 души за период от 30 години.

Главният “виновник” за това е калият, който понижава кръвното налягане, което от своя страна е основна причина за мозъчния удар.

Срещу брадавици
Използвайте малко парче бананова кора и я поставете върху брадавицата. Фиксирайте с лепенка. Премахнете я на следващата сутрин. Повтаряйте процедурата, докато брадавицата изчезне.

Маска за мека кожа без бръчки
Маска 1: Намачкайте банан и добавете един жълтък. Нанесете сместа върху лицето и оставете за 15 минути. След това изплакнете с топла вода и нанесете хидратиращ крем.

Маска 2: Намачкайте банан и добавете ¼ чаша кисело мляко и 2 супени лъжици мед. Нанесете върху лицето и шията и оставете за 20 минути.

Подхранване на цветята
Поставете банановата кора в голяма купа, пълна с вода, разбъркайте и полейте цветята. Банановата кора бързо се разлага и отделя голямо количество хранителни вещества.

Ако добавите бананова кора в почвата, растенията ще абсорбират калций, магнезий, сяра, фосфати, калий и натрий, които са жизненоважни за растежа им.

Нарежете кората на по-малки парчета. Заровете я в почвата на растенията, които искате да подхраните, за предпочитане в непосредствена близост до корените. Полейте растенията.

За избелване на зъбите
Банановата кора ще ви помогне да намалите жълтите петна по зъбите си, които се появяват след консумацията на кафе, чай или боровинки и малини.

Първо измийте зъбите си. След това, с вътрешността на кората, търкайте зъбите си за около 2 минути. Изплакнете устата си и повтаряйте тази процедура всеки ден.

Срещу мигрена и главоболие

Ако търсите естествено средство за главоболие, използвайте бананова кора. Ако я поставите на челото и на врата, това ще ви помогне да се отървете от болката.

Оставете банановата кора в хладилника за един час. Поставете едната половина на челото, а другата – на тила. Оставете ги докато не се затоплят.

Повторете процедурата с нова студена бананова кора, ако все още усещате болка.

РЕКЛАМА1
loading...
loading...
loading...