НАЧАЛО ЗДРАВЕ Джинджифилът премахва слузта от белите дробове за 1 нощ!

Джинджифилът премахва слузта от белите дробове за 1 нощ!

0
Джинджифилът премахва слузта от белите дробове за 1 нощ!
Джинджифилът премахва слузта от белите дробове за 1 нощ!

Джинджифилът, омотан в плат, буквално ще ви спаси от кашлицата и храчките! Той няма странични ефекти, но трябва да бъде внимателно приготвен за употреба, особено, когато става въпрос за деца с чувствителна кожа.

Продължителната кашлица може да развали деня и нощта ви, като отвлича вниманието ви от по-належащите проблеми или не ви позволява да спите.

При едно малко дете, чиято имунна система все още не е достатъчно силна, хроничната кашлица може да се превърне в по-сериозно заболяване.

За лечение на хронична кашлица, лекарят е по-вероятно да предпише сироп, без да споменава възможните нежелани реакции и дългосрочни усложнения след такива лекарства.

Двете съставки, декстрометорфан и кодеин, често срещани в лекарствата против кашлица, могат да причинят главоболие, безсъние или мигрена.

Има алтернатива на народната медицина срещу кашлица и няма да я намерите в аптеката, а в собствения си хладилник!

Смесете мед, зехтин, брашно и 1 супена лъжица пресен и настърган джинджифил, поставете тази смес върху салфетка или кърпа, около която омотайте марля.

След това прикрепете тази марля към гърдите или гърба си и закрепете с лейкопласт. Възрастните могат да оставят лечебното средство за една нощ, но имайте предвид, че може да причини силно изпотяване.

Децата могат да държат компреса до три часа преди лягане.

Джинджифилът и меда в продължение на хилядолетия са били използвани като ефективни средства за лечение на различни заболявания, а в случай на силна кашлица, те отново доказват своята ефективност.

Вижте още: 10 натурални сока, които стимулират имунната система

Но не забравяйте за възможната алергия към определени съставки – и се консултирайте с вашия лекар.

loading...