НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Защо децата в Япония се подчиняват на родителите си?

Защо децата в Япония се подчиняват на родителите си?

0
Защо децата в Япония се подчиняват на родителите си?
Защо децата в Япония се подчиняват на родителите си?

Причината за това е проста и се крие във възпитанието на децата.

“Образованието започва у дома.” Въпреки че тази фраза е много вярна, истината е, че не е трудно да се намери дете на улицата, което, ако не му се даде това, което иска, предизвиква скандал, независимо къде се намира.

Понякога децата плачат, крещят, влачат се по пода и изнудват, докато не получат това, което искат.

Преди родителите наказвали децата си физически – тоест, когато едно дете се държало лошо, то било бито с пръчки, колани или просто с ръце.

Въпреки това, през годините станаха известни последиците от подобно “образование” върху ума и развитието на малките деца и е установено, че това не е най-добрият метод за наказание.

След това, много психолози подчертаха – важно е да създадете диалог и да се опитате да се справите само с думи, без да прибягвате до насилие.

Днес експертите осъзнават, че и този метод не работи, защото разговорите с децата за проблемите в крайна сметка губят своето значение, децата спират да им обръщат внимание и правят всичко, което искат.

Най-добрият начин за наказание идва от Япония.

Япония се счита за една от най-великите сили и това се дължи на дисциплината и манталитета на нейните жители. Японците не търпят капризите на децата си, особено ако това е обичайният им знак за неподчинение.

По този начин те са постигнали отлични постижения в образованието.

Техният специален метод е, че майката трябва да е близо до детето си, без значение какво прави тя.

Това означава, че ако майката трябва да отиде до банката или да пазарува, според японския обичай, трябва да вземе детето със себе си. Това създава привързаност и силна връзка между детето и майката. Това трябва да се практикува, докато детето стане на 3 години.

След 3 години японците изпращат децата си в детска градина или в някои случаи на училище.

В този момент идва най-трудното.

По време на втория етап трябва да внимавате, когато казвате нещо на децата си, например, когато счупят нещо, не бива да им се карате или да ги наказвате, просто им кажете: “Много е болезнено / неприятно за мен.”

Ако можете да приложите тази втора стъпка на практика, можете да накарате детето си да оцени нещата много повече, отколкото можете да си представите, и в същото време да покажете своята чувствителна и емоционална страна.

Но, както майката, така и бащата също играе важна роля в отглеждането на децата.

Бащата трябва да научи детето да цени всички усилия, положени от родителите в името на собственото му добро. За да направите това, трябва да му покажете, че не трябва да се страхува от емоциите си и че сдържаността, особено в някои житейски ситуации, е голям плюс.

Вижте още: Всички, които имат кафяви очи, притежават 4 специални сили!

Имате ли приятели, които са използвали същия метод?

loading...