НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ето как котката може да ви излекува! Интересни факти!

Ето как котката може да ви излекува! Интересни факти!

0
Ето как котката може да ви излекува! Интересни факти!
Ето как котката може да ви излекува! Интересни факти!

Котката се счита за най-разпространения домашен “лечител”. Ако собственикът й успее да създаде отношение на доверие с нея, котката е в състояние да открие и излекува възпалените места на господаря си. Тя определя мястото, като мърка и го сгрява с нейната телесна топлина – и болката отшумява.

В сериозни ситуации котката може да не се отдели от пациента в продължение на няколко часа. Според статистиката любителите на котки се обръщат към лекарите почти 5 пъти по-рядко, отколкото тези, които не го правят.

1) Сърдечно-съдови заболявания. 

Има много истории за това как котката спасява хора от инфаркт и хипертонична криза. Това животно може дори да предупреди за възможна атака. Стопаните на котки знаят, че техните домашни любимци понякога започват да се увъртат около тях, когато господарят им е значително раздразнен или е под напрежение. Котката у дома намалява риска от повторен инфаркт на миокарда. Тя е в състояние да нормализира кръвното налягане и пулса, след като в продължение на няколко минути, я потупвате и галите.

2) При заболявания на стомашно-чревния тракт. 

Галенето на котките подобрява храносмилането. Котките с къс косъм или без козина (сфинкс, сиамски, ориенталски, абисинска, тонкински, корат, египетска) като цяло най-добре повлияват в сравнение с други породи при лечение на заболявания на стомашно-чревния тракт и пикочно-половата система.

3) При стрес и умора.

Котките са в състояние да облекчат умората, стреса, мигрената, ниското кръвно налягане, да нормализират сърдечния ритъм. За отлични терапевти и невролози се считат дългокосите котки – сибирски, ангорски, персийски, бирмански, норвежки горски котки. Те помагат на хората, които страдат от безсъние, раздразнителност, депресия.

Черните котки отнемат два пъти повече отрицателна енергия от котките с други цветове. Рижавите котки дават положителна енергия. Кремавите котки тонизират и дават енергия, сивите – успокояват. Бялата котка е без конкуренция сред лекарите.

4) За подобряване на имунитета.

 Ако всеки ден слушате мъркането на котката си с честота от 4-16 херца, то ще повлияе положително върху имунитета ви. Учените предполагат, че мъркането е подобно на лечението с ултразвук, като ускорява заздравяването, растежа и укрепването на костите. Персийските котки могат да облекчат болките в ставите и симптомите на остеоартрит.

5) Увеличават продължителността на живота.

Учените от Института по геронтология изследвали влиянието на котките върху продължителността на живота на техните собственици и стигнали до заключението, че хората, които имат през целия си живот домашната котка, живеят средно 10,3 години по-дълго от тези, които не са имали. Собствениците на котки имат по-добри показания за кръвно налягане и холестерол спрямо останалите хора.

 6) Акупунктура.

Котките могат също да действат като “акупунктура”, когато с нокти освобождават определени рефлексни зони на собственика си, подобно на сесията за акупунктура. Този метод на лечение отдавна се използва в народната медицина.

Вижте още: Изобилие и пари – как на жените им се удава да ги привличат

 7) Като енергийна информационна единица.

Биоенергията твърди, че котката е една истинска енергийна информационна единица. Смята се, че ако котката често почива върху главата на господаря си, той вероятно страда от хипертония или е предразположен към главоболие.

Ако домашният любимец почива върху лявото рамо или ръката, това говори за проблеми със сърцето. Котката ляга на гърба ви, ако “усеща” бъбречни проблеми или на краката ви – ако страдате от понижено кръвно налягане или често ви е студено.