НАЧАЛО ЗДРАВЕ Яжте по един банан на ден и ще решите всичките си здравословни...

Яжте по един банан на ден и ще решите всичките си здравословни проблеми!

0
Яжте по един банан на ден и ще решите всичките си здравословни проблеми!
Яжте по един банан на ден и ще решите всичките си здравословни проблеми!

Ще се учудите на богатия списък от полезни свойства, които притежава един банан. Определено трябва да го включите в ежедневното си меню!

Бананите са истинско чудо на природата. Те са просто пълни с хранителни вещества, витамини, естествени захари, фибри и голямо разнообразие от минерали. В САЩ бананите са най-популярните плодове.

Нека да видим какво има в тях и какво ни дават:

Енергия

Заредете се с енергия, изяжте преди тренировка един или два банана. Бананите имат нисък гликемичен индекс, те се обработват бавно, осигуряват енергия и не съдържат “празни” въглехидрати. Те са богати на калий, предотвратяват появата на мускулни крампи и дават на организма издръжливост.

Анемия

Бананите се препоръчват за хора, страдащи от анемия, и помагат да получите точното количество желязо в храната. Те стимулират производството на червени кръвни клетки и нормализират хемоглобина.

Депресия

Бананите ви помагат да се предпазите от депресия, защото съдържат триптофан, който е необходим на вашето тяло за синтеза на серотонин, който пък от своя страна помага на мозъка да се отпусне, да се успокои и в резултат вие се чувствате щастливи.

Кръвно налягане

Тези плодове понижават кръвното налягане и ефективно ви предпазват от инсулти и инфаркти. Също така те имат идеалното съотношение между калий и натрий.

Бананът ви помага да се отървете от наслояванията в кръвоносните съдове.

Нерви

Бананите повишават нивото на кръвната захар. Ако се чувствате уморени, изяжте един банан. Той ще ви даде енергия. Витамините от група В, които изобилстват в бананите, успокояват нервната система и ви помагат да се отпуснете.

Вижте още: Сушените кори от нар ще ви излекуват и от най-опасните болести!

Храносмилане

Бананите могат да се ядат при гастрит или язва на стомаха. Те имат гладка и мека текстура и покриват лигавицата на стомаха, като я предпазват от раздразнение и силни киселини.

Също така, този плод е отличен терморегулатор. В горещ ден ви помага да се охладите (понижава телесната температура), а през зимата ви помага да нормализирате температурата, ако сте болни от грип.

Осигурява киселинно-алкален баланс

Всеки един банан е отлична помощ при киселини в стомаха.

А също бананът е много лека закуска по време на работа или училище.