Тръбите в дома ви винаги ще бъдат отпушени, ако прилагате този уникален трик!

Може би сте забелязали, че всяка къща разполага със собствена миризма? Харесва ви, когато апартамента има аромат на прясно изпечен ябълков пай или пролетни цветя. Но какво, ако в кухнята или банята вони на канализация? Знайте, че това е първият знак, който показва, че тръбите са запушени и спешно трябва да бъдат почистени.

Има много методи за борба със запушванията. Възможно е да се обадите на водопроводчик, да използвате химически средства, да се опитате да се справите с проблема с помощта на гума или бутало, докато тръбата може да се почисти без много неприятности. Това е много ефективен инструмент, чиято рецепта ми каза съседа.

Как да отпушите тръбите?

Трябват ви:

2 таблетки „ацетизал“ (аспирин)

1 супена лъжица оцет

Приготвяне:

В канала сложете 2 таблетки аспирин. Изсипете оцета и оставете за 2 минути. В същото време плътно затворете канала. Пуснете топла вода, за да разтвори мръсотията. Този инструмент не само ще премахне запушванията, но също така ще ви отърве от лошата миризма.

Можете да се възползвате от препаратите за отпушване на мивки, които стоят по рафтовете в магазина. Но не забравяйте за вредите, които нанасят върху човека. Особено опасни са онези инструменти, които са направени на базата на мощни реактиви. В това число се включват тези, които се използват за премахване запушването на тръбите. В допълнение, се препоръчва използването на по-малко химични средства, тъй като повреждат уплътнението и тръбите.

 

За да избегнете тези процедури, по-добре е да следите състоянието на водопроводната инсталация.

Профилактика

Сварете вода в кана и я излейте просто в канала на кухненската мивка. Правете това на всеки два дни. Горещата вода разтваря греса, който залепва към стените на тръбите и предотвратява образуването на наслоявания.

Инсталирайте си защитни устройства, които задържат остатъците от храна, отпадъците и космите. Така те няма да попадат в канала.

Периодично изсипвайте в мивката няколко лъжици сол, заливайки я с вряла вода. Можете да използвате и сода за хляб и оцет.

Вижте още: Какво да направите с естествените камъни у дома?

Следвайте тези съвети, тъй като понякога запушването на мивката е толкова сериозно, че дори химичните средства не могат да се справят с него.

Тези домакински трикове са много полезни за всеки собственик на жилище! Споделете с приятелите си този метод, за да не бъдат неподготвени.