НАЧАЛО ЗДРАВЕ 10 признака, че ракът може да расте в тялото ви!

10 признака, че ракът може да расте в тялото ви!

0
10 признака, че ракът може да расте в тялото ви
10 признака, че ракът може да расте в тялото ви

Ракът, като правило, не дава никакви симптоми в ранните етапи. В действителност, се откриват повечето видове животозастрашаващи болести, само когато ракът е достигнал по-късните етапи и прави успешното лечение почти невъзможно.

В тази статия, искаме да повишим информираността ви за това как да  разпознавате признаците на рака, защото това е много важно, за да спасите човешки живот.

Това са най-често срещаните симптоми на рак и трябва да им обърнете внимание:

Подутини по кожата – можете лесно да откриите такива издатини при редовно самообследване. Най-важните области включват гърдите, тестисите, подмишниците, врата, корема и други меки тъкани. Добър начин да разберете дали е настъпила промяна по тялото ви е чрез докосване на тези области и при откриване на всякакви необичайни усещания. Извършването на самопроверка на регулярна основа може да ви помогне да хванете началото на промените по тялото си, преди те да се развият в по-големи тумори.

Промени в дефекацията – всяка промяна в изпражненията, като кръв, болка по време на изхождане, запек, диария или слуз, които продължават повече от 2 дни са една добра причина да се обърнате към лекар. Тези промени често са индикатори за рак на дебелото черво.

Загуба на апетит или затруднено преглъщане – всеки храносмилателен дискомфорт е повод да посетите лекар.

Бели точки в устата или върху езика – белите точки, които са в устата, гърлото и венците изискват незабавна медицинска помощ.

Кървене – всяко кървене извън менструалния цикъл е причина за безпокойство. В допълнение, кръвта от зърната, матката или други секрети, трябва да се обсъди с вашия лекар незабавно.

Кашлица – ако не страдате от настинка и грип, но имате кашлица, тя също може да бъде причинена от рак, който расте в белите дробове, хранопровода, гърлото и дори стомаха.

Рани, които не оздравяват – ако обикновените порезни или други рани зарастват твърде дълго – това може да бъде признак на рак, тъй като имунната система спира да изпълнява функциите си. Посетете вашия лекар и направете анализ.

Промени в гласа – рак на ларинкса често сменя тона на гласа ви.

Вижте още: Страдате от диабет? Сварете тези листа и проблемът ще бъде решен!

Промени в уринирането –  всяка промяна по отношение на цвета на урината, мириса или количеството също е повод за загриженост.

Сърбеж на кожата – когато ракът се развива в тялото, имунната система реагира с помоща на белите кръвни клетки, за да го унищожи. Ето защо кръвообращението се увеличава в областта, където раковите клетки растат, в резултат на което кожата се чувства плътна, получавате сърбеж и тя се зачервява или си променя цвета.