НАЧАЛО ЗДРАВЕ Изчистете черния си дроб с тези 7 природни напитки

Изчистете черния си дроб с тези 7 природни напитки

Изчистете черния си дроб с тези 7 природни напитки
Изчистете черния си дроб с тези 7 природни напитки

Има някои чайове и напитки, които можете да използвате преди лягане, за да изчистите черния си дроб от мазнините. Ето 7 от тях, които ще помогнат на тялото ви да се справи с това предизвикателство.

Черен дроб и детоксикация.

Детоксификацията (почистването) се случва най-добре, когато спите. Когато тялото се възстановява по време на сън, тъканите също се възстановяват.

Китайската медицина твърди, че черният дроб работи ефективно между 1 и 3 часа сутринта. Следователно, си струва да се уверите, че сте положили всички условия за ефективно почистване на черния дроб. Едно от изискванията е дълбокият сън.

Друг важен момент е наличието на достатъчно биологични течности за очистване. Правилното очистване води до здрав метаболизъм, както и до бързо изгаряне на мазнините.

7 напитки за пречистване на черния дроб и изгаряне на мазнините, които трябва да се пият преди лягане:

1) Чай от лайка.

Чаят от лайка е една от най-популярните здравословни напитки преди лягане. Тя е леко горчива поради съдържанието на вещества, които помагат на черния дроб да се очисти.

Лайката се използва и за успокояване на нервите, помага да се отпуснете и да заспите. Също така тази билка има противовъзпалителни ефекти.

2) Лимонова вода.

Горещата лимонова вода е една от напитките, която обикновено се препоръчва да се консумира през целия ден. Можете или да изцедите лимоновия сок във водата, или да нарежете лимона на парчета и да ги добавите към водата.

През нощта лимоновата вода помага да пречистите кръвта от токсините. Но имайте предвид – работи по-ефективно, когато напитката е топла.

3) Семена Лотос.

Това е другото растение (китайското му име е Lian Zi), което е полезно за тялото. От него можете да приготвите също напитка преди лягане. Тя е полезна за стреса, безпокойството, отрицателните мисли.

Помага да успокоите ума си и може да ви помогне с ускореното сърцебиене. В този чай можете да добавите лавандула, за да намалите допълнително тревожността и да успокоите нервите си.

4) Чай от роза.

Розата е красиво растение, което е свързано със сърцето и емоциите. Розата е много полезна за осигуряване на правилното протичане на енергията на черния дроб, тъй като нарушаването на енергията води до депресивни състояния.

Чаят от роза помага да се отървете от токсините, да обновите правилния кръвен поток и да осигурите ефективно почистване на органите.

5) Черен ментов чай.

Ментата е много полезно растение, което помага за храносмилането. Тя преодолява симптомите на преяждане, което може да доведе до нарушения на съня. Тъй като черният дроб също участва в храносмилателния процес, ментата му помага с очистване.

6) Чай от овес.

Този чай се характеризира с високо ниво на витамини, минерали и дори протеини, които са полезни за почистването на черния дроб. В допълнение овесът помага да се успокоите и да балансирате емоциите.

Вижте още: Доказана рецепта срещу мазоли на краката!

7) Чай от плодовете на китайската магнолия.

Тези плодове са в основата на добрия плодов чай, който лесно може да предпази черния дроб от много вредни вещества. Плодовете на китайската магнолия също помагат на органите да функционират правилно.

И още един общ съвет:

2 необходими условия за почистване на черния дроб и изгарянето на мазнините:

Първото нещо, което трябва да имате предвид при почистване и изгаряне на мазнините, е наличието на голямо количество течност. Освен това не забравяйте, че нормалният сън е необходим за правилното функциониране на органите.

Не забравяйте, че промените в диетата и начина ви на живот също отнемат време за адаптиране. Трябва да сте внимателни и да не водите тялото си към стресово състояние.

Споделете тази статия с вашите приятели!