НАЧАЛО ЗДРАВЕ Консумирайте бананите 3 пъти на ден! Вижте защо!

Консумирайте бананите 3 пъти на ден! Вижте защо!

0
Консумирайте бананите 3 пъти на ден! Вижте защо!
Консумирайте бананите 3 пъти на ден! Вижте защо!

Бананите са плодове, предпочитани от спортистите по света, защото съдържат достатъчно хранителни вещества, за да предотвратят сърдечно-съдовите заболявания, да увеличат костната маса и да помогнат в борбата с депресията.

Те също така повишават нивата на хемоглобина в кръвта и понижават кръвното налягане. Техният дневен прием възстановява работата на червата, лекува симптомите на махмурлук и намалява стреса, защото успокояват нервната система.

Проучванията показват, че яденето на банани три пъти дневно осигурява достатъчно енергия за 90-минутна тренировка. И ако сте човек, страдащ от киселини, сутрешно гадене или промени в настроението, трябва да включите консумацията на този плод в ежедневния си хранителен режим.

Предотвратяват сърдечно-съдови заболявания

Средният банан съдържа около 500 милиграма калий, който помага да намалите кръвното налягане и да контролирате баланса на течността в тялото.

Използването на банан за закуска, обяд и вечеря ще осигури достатъчно калий, за да намалите вероятността от кръвен съсирек в мозъка.

Британски и италиански изследователи установили, че дневният прием на калий (около 1600 мг) е бил достатъчен, за да се намали риска от инсулт с повече от една пета.

В допълнение, изследване в New England Journal of Medicine показва, че яденето на банани като част от нормалната диета може да намали риска от смърт на инсулт с 40%.

Те помагат да се увеличи костната маса

Д-р Дебора Семлайер посочва, че калият в бананите противодейства на отрицателните ефекти на хранителните режим с високо съдържание на сол, предотвратявайки разрушаването на костите.

Бананите срещу депресията

Според скорошно проучване сред хората с депресия мнозина говорят за подобряване на състоянието си след ядене на банани.

Намаляват предменструалния синдром или ПМС

Забравете за хапчетата и яжте банани! Витамин B6, който те съдържат, регулира нивата на кръвната захар и подобрява настроението ви.

Лекуват анемия

Бананите съдържат голямо количество желязо и могат да стимулират производството на хемоглобин в кръвта, което спомага за намаляване на симптомите на анемия.

Намаляват кръвното налягане

Този тропически плод е с изключително високо съдържание на калий, но съдържа ниско съдържание на сол, което е идеалното средство за контролиране на кръвното налягане.

Вижте още: Смес, която може да предотврати инфаркт! Запомнете тази рецепта!

Осигуряват мозъчна енергия

200 студенти ядели банани за закуска, обяд и вечеря, опитвайки се да подобрят умственото си представяне. Изследванията показват, че бананите могат да помогнат в обучението, което ще доведе до по-активен мозък.

Намаляват запека

Бананът съдържа високо съдържание на фибри и подпомагат възстановяването на чревните действия, което помага да преодолеете проблема, без да прибягвате до слабителни.

Лекуват симптомите на махмурлук

Приготвянето на бананов коктейл, подсладен с мед, е един от най-бързите начини за лечение на махмурлук. Бананите успокояват стомаха и с помощта на меда повишават нивото на захарта в кръвта.

loading...
loading...