НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Най-доброто домашно средство за борба с вредителите в градината

Най-доброто домашно средство за борба с вредителите в градината

0
Най-доброто домашно средство за борба с вредителите в градината
Най-доброто домашно средство за борба с вредителите в градината

Предлагаме ви да опитате това средство за борба с вредителите в градината си.  Съдържа само една единствена съставка, но помага ефективно за избавяне от насекоми и вредители.

Всички знаем, че английската сол върши чудеса за кожата, но малко хора знаят, че тя може да направи същото и в градината!

Вместо да харчите много пари за скъпи препарати за поддръжка на тревните площи и за градинарски инструменти, вземете една торба с английска сол и четете нататък, за да научите как можете да я използвате. Ще се изненадате колко ефективна е тя за всички видове растения и насекоми.

Английската сол е всъщност магнезиев сулфат, но може да се превърне в чудесен елемент за наторяване на почвите за различни растения, най-вече розови храсти, особено по време на сезона на цъфтежа, когато искате любимите ви цветя да цъфтят по-дълго.

 

Вашите рози ще станат още по-красиви

Това е една много деликатна работа – розите израстват, но повечето градинари знаят, че всичко е въпрос на подготовка! Преди да засадите розите, натопете корените им в половин чаша английска сол, разтворена в 4,5 литра вода.

Веднага след като пъпките цъфнат, всеки месец, добаяйте по една супена лъжица английска сол в почвата в основата на растението.

Освежете потъмнелите листа

Когато видите, че листата на растенията станат жълтеникаво-кафяви, вие трябва само да се снабдите с английска сол. Смесете две супени лъжици сол с един литър вода, сипете течността в спрей бутилка и леко напръскайте листата. Това ще обогати листата с магнезий, който не им достига. Наблюдавайте как те се оживяват!

Сбогувайте се с плевелите

Докато английската сол е чудесно средство за отглеждане на растенията, то тя може да нанесе истински щети на плевелите при смесване с някои други домакински продукти. Просто в около 4,5 литра бял оцет, добавете две чаши английска сол и 1/4 чаша течен сапун, налейте сместа в спрей бутилка и напръскайте плевелите.
Комбинацията от оцет, сол и сапун ще изсуши плевелите.

Светла морава

Пролетта най-накрая дойде – а това означава, че е време за засяване на тревата!
След като сте готови да разпръснете семената (ръчно или с помощта на някаква техника), полейте моравата с вода, в която е разтворена английска сол.

Солта може да помогне за раззеленяване на дърветата

Солта е много подходяща за съхраняване на красотата на палмите, на техния ярък цвят! Всичко, което трябва да направите е да поръсите с 1-2 чаши сол около основата на растението, за да се предотврати нежеланото пожълтяване в горещия климат.

Добавете в почвата малко “тор”

Растенията жадуват за магнезий и сяра, това точно са елементите, които се съдържат в английската сол! Тя ще помогне на растенията да абсорбират повече слънчева светлина и да получат повече хранителни вещества от почвата. Растенията ще цъфтят перфектно!

Дръжте далеч вредителите

Добре известен е фактът, че малките вредители, като охлювите, мразят сол! Напръскайте със солена вода около растението и ще се уверете, че тези вредители повече няма да причинят вреди.

Ако искате да избавите растенията от нежеланите насекоми, опитайте се да разтворите 2 супени лъжици английска сол в 4,5 литра топла вода и напръскайте с нея на тънък слой!

Зеленчуците ще са доста едри

Вече обсъдихме колко голяма е ролята на английската сол в процеса на растеж и развитие на растенията и цветята, но тя много добре влияе и на реколтата. Магнезиевият сулфат (английска сол) помага на растенията да абсорбират повече хранителни вещества и слънчева светлина и на свой ред, зеленчуците и растенията стават по-едри и по-вкусни.

Плодовете ще са много сладки

Същото важи и за плодовете в градината! Ягодите ще са по-сладки, гроздето ще бъде по-едро и вие съвсем скоро ще бъдете много щастливи и доволни от този факт.

Естествено решение на много проблеми

Английската сол е чудесна не само за подобряване на градината. Това е едно отлично успокояващо средство при ужилвания от пчели, при слънчево изгаряне, отравяне с бръшлян – английската сол помага и в тези случаи!

За мигновено облекчаване на болка, можете да направите средство от една чаша вода и разтворени в нея две супени лъжици английска сол. Накиснете памучен тампон и поставете на проблемната част на тялото. Повторете, ако е необходимо.

Сега вече знаете как да използвате английската сол.

Не забравяйте да разкажете за това на приятелите си! Моля, споделете информацията с тях!