НАЧАЛО ЗДРАВЕ 7 продукта, които почистват тялото по-добре от всяко лекарство!

7 продукта, които почистват тялото по-добре от всяко лекарство!

0
7 продукта, които почистват тялото по-добре от всяко лекарство!
7 продукта, които почистват тялото по-добре от всяко лекарство!

Струва си да се замислим и да обръщаме внимание на обикновените продукти, които пречистват тялото много повече от всяко лекарство и едновременно с това не му вредят.

Въпросът за почистване на тялото често води до абсурди. Литри масла, лимонов сок и препарати отвеждат много хора до болничните легла.

Какво да ядете, за да постигнете по-добро почистване на тялото?

Зеле

Зелето съдържа огромно количество фибри, които се свързват с тежките метали и токсини и ги отстраняват от червата. Също така, зелето има органични киселини, които имат положителен ефект върху храносмилането и стабилизират микрофлората. Това обаче не е всичко. То съдържа доста рядък витамин U, който “убива” опасните вещества и участва в синтеза на витамини и дори лекува язви.

Как да го консумирате: може да бъде прясно или кисело или дори под формата на сок.

Червено цвекло

Червеното цвекло – “чистач” на организма номер 1. Първо, в състава на цвеклото има фибри, мед, фосфор, витамин С и редица полезни киселини, които подобряват храносмилането и убиват гнилостните бактерии в червата. Второ, в състава си включва липотропното вещество “бетаин”, което кара черния дроб да се отърве от токсините по-добре. И трето, цвеклото помага за подмладяване на организма благодарение на фолиевата киселина (създавайки повече нови клетки) и на кварца (подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите).

Как да го консумирате: варено, в борш или като салата, или под формата на сок.

Чесън

Повече от 400 полезни съставки се съдържат само в една скилидка чесън. Тези компоненти изчистват кръвоносните съдове, намаляват нивото на холестерола в кръвта и убиват причината за рак на мозъка. Компонентите на чесъна унищожават причината за стомашни язви – Helicobacter! Убиват глистите, бактерията причинител на дифтерия, туберколозния бацил.

Как да го използвате: най-добре в прясно състояние или смлян.

Лук

Най-важното нещо в лука са фитонцидите, които се съхраняват в етеричните масла. Фитонцидите убиват най-много бактерии и гъбички за секунди. И също така, лукът помага за подобряване на храносмилането и усвояването на хранителните вещества, и дори подобрява апетита. Лукът съдържа и огромно количество сяра, което детоксифицира и унищожава “всичко, което е вредно”.

Как да го използвате: обикновено пресен, в салата или под формата на тинктура и козметични маски (срещу акне и черни точки).

Ябълки

Ябълките стабилизират работата на цялата храносмилателна система, благодарение на пектина и фибрите, които се “свързват” с шлаката и токсините! Ябълките подобряват апетита, помагат за производството на стомашен сок, облекчават запека. Също така, ябълките разрушават патогените на грип А, дизентерия, Staphylococcus aureus.

Как да ги консумирате: обикновено се използват пресни и със обелката, възможно е и под формата на сок и настъргани, под формата на компот.

Авокадо

Много хора, за съжаление, не знаят за свойствата на този плод. Авокадото съдържа прекрасно вещество, наречено глутатион, което блокира много опасни канцерогени, докато “разтоварва” черния дроб. Също така, авокадото стабилизира нивото на холестерола в кръвта, подпомага храносмилането, снабдява организма с кислород.

Как да го консумирате: обикновено се яде прясно, като сушен плод или под формата на масло.

Червена боровинка

Боровинките вероятно са един от най-мощните “естествени” антибиотици и антивирусни средства! Почистват пикочния мехур от опасни бактерии. Също толкова важно е, че червените боровинки помагат при борбата срещу образуването на ракови клетки, а също така почистват тромбите и плаките от съдовете.

Как да консумирате: боровинките се ядат пресни със захар или като сок, или сладко.

Побързайте да споделите ценните съвети с приятелите си, не ги лишавайте от възможността да научат за тях!