НАЧАЛО ЗДРАВЕ Язвата на стомаха се лекува с помощта на репей

Язвата на стомаха се лекува с помощта на репей

1
Язвата на стомаха се лекува с помощта на репей
Язвата на стомаха се лекува с помощта на репей

Леля ми обикновено беше винаги здрава и енергична, но изведнъж започна да изпитва болка в стомаха. Атаките бяха толкова силни, че ходеше превита. Обезболяващите почти не помагаха. Леля отслабна, но не бързаше да ходи на лекар – тогава живееше на село и искаше да свърши много неща през лятото. Надяваше се всичко скоро да премине.

Добре, че в това село живееше добра баба-билкарка. Тя, като видя отслабалата ми леля, веднага се притесни. Попита я за всички симптоми. По всичко личеше, че леля ми има язва на стомаха с повишена киселинност. Бабата настояваше жената трябва да отиде на лекар, но за да успокои болките трябва да взима настойка от корените на репей. Самата билка сама ѝ я дала и ѝ казала рецептата.

Как да приготвите настойката?

За най-голям ефект са подходящи едногодишните корени на репей. Те трябва да бъдат изкопани, почистени и измити. След това корените се минават през месомелачката, разпръскват се върху марля и се изстисква сока от тях. След това този сок трябва да се смеси с течен майски мед, да се добави водка (40 градуса), да се покрие и да се остави на тъмно място в продължение на няколко дни.

Готовата настойка се приема 3-4 пъти на ден по 1-2 супени лъжици. В този случай трябва да следвате специална диета, която се предписва за стомашни язви с висока киселинност.

Леля ми започна да консумира това средство и за около две седмици състоянието ѝ се подобри значително. Пристигайки у дома, отишла в клиника, където всъщност открили язвата на стомаха, но вече била в стадий на ремисия. Предписали ѝ лекарства и диета. Леля ми продължила да приема тинктурата още няколко месеца. И след това друго изследване показало, че язвата била излекувана. Това било чудо!

Вижте още: Дафиновият лист премахва високото кръвно налягане и диабета

Същото средство пробвах и аз, когато ми се обостри гастрита на стомаха. Аз също приготвих тази тинктура и я консумирах един месец. Много бързо се почувствах по-добре и скоро от моя гастрит нямаше и следа. Основното нещо е редовното приемане на тинктурата. Тя помогна много и на моите приятели. Надявам се, че ще помогне и на вас.

Не приемайте средството при намалена или нулева киселинност на стомашен сок.